Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Font del Ferro amplia la plantilla i en revisa les categories laborals Dins les polítiques municipals d’atenció a la diversitat funcional, la societat també ha vist incrementat el nombre de persones usuàries dels Serveis d’Atenció Diürna https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Font del Ferro amplia la plantilla i en revisa les categories laborals

Dins les polítiques municipals d’atenció a la diversitat funcional, la societat també ha vist incrementat el nombre de persones usuàries dels Serveis d’Atenció Diürna

L’alcaldessa i la regidora han explicat les novetats a la plantilla i les persones usuàries de la Font del Ferro (foto: Cesar Font).
L’alcaldessa i la regidora han explicat les novetats a la plantilla i les persones usuàries de la Font del Ferro (foto: Cesar Font)

La societat municipal Font del Ferro ha sumat set persones durant aquest mes de setembre, dues de les quals s’han incorporat al Centre Especial de Treball (CET) i altres cinc com a usuàries dels Serveis d’Atenció Diürna. Amb l’arribada d’aquests homes i dones, l’empresa ha experimentat un sensible creixement, en consonància amb la voluntat del govern municipal de reforçar les polítiques d’atenció a la diversitat funcional. “Per a nosaltres, tot el que té a veure amb la diversitat funcional és una prioritat de mandat. Sempre es pot anar més ràpid i es pot fer millor, però és cert que els passos que s’han pogut fer en relació al Pla d’atenció a la diversitat funcional han estat fonamentals”, ha manifestat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Les dues persones que s’han incorporat al Centre Especial de Treball han permès reforçar la brigada forestal i de zones verdes, que a partir d’ara compta amb cinc treballadors. D’aquesta manera, el servei podrà fer front a totes les demandes que li arriben, tant encàrrecs de l’Ajuntament com de clients particulars.

Paral·lelament, el CET viver ha introduït noves produccions que permetran diversificar l’oferta de plantes destinades a les jardineres i places de Rubí, així com a la venda a particulars. Uns clients que també tindran més facilitats per comprar els productes de la Font del Ferro, ja que la parada del Mercat Municipal ha ampliat els dies d’obertura i ara funciona tots els dijous i divendres, a més d’incorporar planta d’interior i altres varietats a demanda dels compradors.

Dins d’aquest paquet de millores, l’Ajuntament també ha destinat una partida extraordinària de 32.000 € a la promoció laboral i professional de la plantilla del Centre Especial de Treball. Aquesta mesura, que dona compliment a una moció aprovada per unanimitat pel Ple municipal, ha comportat una revisió dels llocs de treball actuals i l’establiment de categories en funció de tres criteris: productivitat, formació i assumpció de responsabilitats. Segons aquesta nova estructura, la majoria dels treballadors i treballadores que fins ara estaven reconeguts com a peons han passat a ser peons de primera, de segona o de tercera. Tot plegat comportarà un increment generalitzat dels salaris a partir d’aquest mes d’octubre.

El projecte de promoció laboral i professional impulsat per l’Ajuntament també contempla accions formatives que facilitaran l’evolució i la millora contínua de la plantilla del CET, així com un procés de certificació professional que actuarà com objectiu i reconeixement, consolidant així el centre com a eina de transformació i inserció.

Per a l’alcaldessa, aquestes mesures representen “un reconeixement necessari que fins ara no s’havia pogut treballar”.

Més persones als Serveis d’Atenció Diürna
De les cinc persones que han entrat aquest setembre als Serveis d’Atenció Diürna, tres ho han fet al Servei Ocupacional d’Inserció per començar-se a formar en hàbits i tècniques que els facilitin una futura inserció al món laboral, ja sigui protegit o ordinari. Les altres dues han entrat al Servei de Teràpia Ocupacional on, a través de tasques de viverisme, treballaran aspectes relacionats amb el rol social que tenen les persones en edat laboral. D’aquestes cinc persones usuàries, tres provenen del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, una del centre L’Heura de Terrassa i una altra del centre Flor de Maig de Cerdanyola.

A més, en el marc d’un nou conveni amb la Generalitat, s’han ampliat vuit places al Servei de Teràpia Ocupacional i dues més a la Llar Residència Ca n’Alzamora. L’alcaldessa ha destacat com aquests i altres serveis, entre els quals figuren el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol o l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional, completen pràcticament “un cercle d’atenció a grups de persones que, per raons diferents, necessiten que l’administració incideixi més en la seva qualitat de vida”.