Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira del Vi torna a portar a Rubí els millors vins de Catalunya La proposta que organitza l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs i el Mercat Municipal es consolida a l’entorn del Celler l’últim cap de setmana d’octubre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Fira del Vi torna a portar a Rubí els millors vins de Catalunya

La proposta que organitza l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs i el Mercat Municipal es consolida a l’entorn del Celler l’últim cap de setmana d’octubre

Milers de persones van passar l’any passat per la Fira del Vi (foto: Localpres).
Milers de persones van passar l’any passat per la Fira del Vi (foto: Localpres)

Els millors vins de Catalunya, aquells que han estat distingits amb els Premis Vinari d’aquest 2017, es podran tastar en el marc de la Fira del Vi de Rubí que tindrà lloc l’últim cap de setmana d’octubre. L’antic Celler Cooperatiu acollirà la mostra de vins dissabte 28 d’octubre d’11 a 24 h i diumenge 29 d’11 a 16 h. Fins a una hora abans de tancar la fira, els vins es podran acompanyar de les tapes gastronòmiques a càrrec dels professionals del Mercat Municipal. “La Fira del Vi tornarà a ser una esdeveniment de primer ordre per Rubí que situa la nostra ciutat entre els municipis de referència del món del vi a Catalunya”, diu Rafael Güeto, tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Rubí.

La Fira proposa també tallers de tast dels Premis Vinari 2017 a càrrec de Vadevi.cat, dissabte a les 20 h i diumenge a les 13 h. L’establiment local Bodegues Rosàs oferirà també un tast a cegues dissabte a les 13 h, guiat pel rubinenc Marià Rosàs. A més, enguany les copes Riedel, de fabricació austríaca, seran l'equipament de tast oficial de la fira. Les copes de cristall més prestigioses del món estan dissenyades i fabricades en funció de les necessitats sensorials de cadascuna de les varietats de vins i caves que han de contenir, potenciant-ne les característiques específiques. La marca de copes oferirà un tast en diferents tipus de copa diumenge a les 11.30 h sota el nom 'Riedel Experience'. Tots els tastos tenen un preu de 10 euros i requereixen d’inscripció prèvia que es pot formalitzar a través del correu electrònic . En el cas del tast a cegues cal fer la inscripció a Bodegues Rosàs.

La música en directe tornarà a formar part indispensable de la Fira del Vi. Dissabte a les 12.15 h, després de la inauguració oficial que tindrà lloc al migdia,  pujarà a l’escenari del Celler la banda de rock i swing Massive Noise Collective; a  les 14 h, serà el torn del grup Monkfish que oferirà un homenatge jazzístic a Thelonious Monk i la jornada es clourà amb La Xaranga Mecànica a les 20.15 h i l’actuació de la banda The Killing Hits a partir de les 22 h. Diumenge hi ha previstes dues actuacions musicals per l’hora del vermut: els Muddy’s que actuaran a les 12 h i Christian Dozzler & la Balta Bordoy Band que ho farà a les 13.30 h. A més de la música en directe, la Fira manté també les activitats infantils pensades per fer que els nens i nens també puguin gaudir d’una cita que ja és una tradició rubinenca.

L’any passat, la Fira que organitza l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs i el Mercat va vendre més de 12.000 tiquets de tast i va servir més de 8.000 tapes.