Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira del Vehicle Elèctric omple la Rambleta Joan Miró de mobilitat sostenible La segona edició de la proposta del Rubí Brilla es consolida com a esdeveniment ciutadà i creix en visitants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Fira del Vehicle Elèctric omple la Rambleta Joan Miró de mobilitat sostenible

La segona edició de la proposta del Rubí Brilla es consolida com a esdeveniment ciutadà i creix en visitants

L’alcaldessa i Francesc Mauri abans d’inaugurar la Fira (foto: Localpres).
L’alcaldessa i Francesc Mauri abans d’inaugurar la Fira (foto: Localpres)

Rubí ha acollit durant tot el cap de setmana la segona edició de la Fira del Vehicle Elèctric. Entre dissabte i diumenge, ciutadania i teixit empresarial han tingut accés a vehicles elèctrics de les principals marques del mercat: cotxes totalment elèctrics i models híbrids; motocicletes, bicicletes, patinets i monorodes, entre d’altres. L’oferta de vehicles s’ha acompanyat amb punts de recàrrega, tant connectats a xarxa com d’autoconsum; i alternatives al vehicle privat entre les quals destaca el vehicle elèctric compartit de Som  Mobilitat.  La cooperativa ha recollit dades de 50 persones interessades en donar-se d’alta com usuàries del seu servei de lloguer del vehicle elèctric.

La mostra de mobilitat sostenible s’ha completat amb activitats lúdiques per a nens i nenes, circuits de prova de vehicles i servei de foodtrucks amb diverses propostes gastronòmiques. “L’objectiu d’aquesta fira és despertar l’interès dels rubinencs i les rubinenques per la mobilitat elèctrica. El canvi d’ubicació i l’augment d’hores d’obertura ens ha fet créixer en visitants i n’estem molt satisfets”, creu l’alcaldessa, Ana María Martínez.

La màxima representant de la ciutat ha inaugurat la fira aquest dissabte acompanyada de  Francesc Mauri, meteoròleg de Televisió de Catalunya. Mauri  ha defensat l’ús del vehicle elèctric i, en general de les energies renovables per combatre el canvi climàtic. “Funcionar només amb energies renovables ja és absolutament possible però cal la valentia dels ciutadans i la valentia de l’administració”, ha dit Mauri als mitjans de comunicació.

En el marc de la Fira, els assessors de la Finestreta Energètica Itinerant també han atès la ciutadania que ha passat per l’esdeveniment. L'objectiu d’aquest servei és ajudar de manera personalitzada tothom qui ho demani per reduir o resoldre dubtes de les factures dels subministraments energètics de llum i gas i atendre consultes sobre eficiència energètica i la incorporació d’instal·lacions d’energies renovables. A partir d’ara, la Finestreta atendrà la ciutadania en el marc de la Festa Major, el 29 de juny, a la plaça de l’Antiga Estació; el 29 de setembre de 10 a 14 h al mercat, el 27 d’octubre de 10 a 14 h al mercadal, el 24 de novembre al Centre Cívic del Pinar i el 15 de desembre al Pavelló de Can Rosés.