Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira del Joc i de l’Esport al Carrer celebra vint anys reivindicant el dret a jugar La gran cita anual tornarà aquest dissabte a la rambla del Ferrocarril carregada d’activitats adreçades als infants de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Fira del Joc i de l’Esport al Carrer celebra vint anys reivindicant el dret a jugar

La gran cita anual tornarà aquest dissabte a la rambla del Ferrocarril carregada d’activitats adreçades als infants de Rubí

Les activitats lúdiques i esportives ompliran la rambla del Ferrocarril (foto: Localpres).
Les activitats lúdiques i esportives ompliran la rambla del Ferrocarril (foto: Localpres)

La Fira del Joc i de l’Esport al Carrer celebrarà aquest dissabte la seva 20a edició sota el lema #ElJocNoTeEdat. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats locals, es desenvoluparà entre les 17 i les 21 h a la Rambla del Ferrocarril.

Després de vint anys, la fira es referma com un espai de reivindicació dels valors educatius del joc i de defensa del carrer com a lloc de convivència entre persones de diferents edats, cultures i capacitats. En aquesta nova edició, la rambla del Ferrocarril tornarà a omplir-se d’activitats lúdiques i esportives que posaran a prova la destresa, les habilitats i l’enginy d’infants de diferents edats. Al voltant de la meitat d’aquestes propostes seran ofertes per les entitats de la ciutat que, d’aquesta manera, han volgut contribuir a la transmissió de valors fonamentals com la cooperació, el respecte, l’amistat, la generositat i la no violència. La resta han estat programades per l’Ajuntament atenent a les demandes expressades pel Consell dels Infants i Adolescents de Rubí.

La Fira del Joc i de l’Esport al Carrer és una activitat carregada de significat. Sovint s’oblida que jugar és un dret universal que, més enllà de diversió, proporciona a la infància coneixements, valors i eines per al seu correcte desenvolupament a la vida”, ha declarat l’alcaldessa, Ana María Martínez, qui ha afegit que “una ciutat que vol situar els infants com a centre de les seves polítiques ha de donar al joc la importància que mereix”.

A banda de la gran diversitat d'espais on es programaran jocs i activitats, la fira també comptarà amb animació a càrrec de la Cia. La Tal, una passejada del Bòjum i la tradicional lectura del Manifest pel Dret a Jugar (19.30 h). Aquest any també hi haurà una gimcana organitzada pel Consell dels Infants i Adolescents on podran participar conjuntament infants i avis, en consonància amb el lema #ElJocNoTeEdat que van escollir els propis consellers i conselleres.

Perquè la fira sigui una experiència encara més divertida per als infants, aquests disposaran d’un passaport on podran anotar les activitats en què participin ─tallers de manualitats, jocs tradicionals, activitats esportives...─. Amb un mínim de quatre completades, podran aconseguir un obsequi.

Polseres de Protecció Civil
Per primer cop a la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer, Protecció Civil posarà a disposició de la ciutadania polseres identificatives per als infants amb l’objectiu de facilitar el retrobament amb els seus acompanyants en cas que es perdin. Aquests elements es podran recollir de forma gratuïta a l’estand del Consell dels Infants i Adolescents, a la mateixa rambla del Ferrocarril. Les polseres identificatives ja s’havien repartit anteriorment durant la cavalcada de Reis i la Festa Major.