Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Nadal obre aquest divendres carregada de regals, productes típics i activitats per a tota la família Les parades i la carpa d’activitats, amb un complet programa de tallers i espectacles, seran a la plaça del Doctor Guardiet fins al 24 de desembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Fira de Nadal obre aquest divendres carregada de regals, productes típics i activitats per a tota la família

Les parades i la carpa d’activitats, amb un complet programa de tallers i espectacles, seran a la plaça del Doctor Guardiet fins al 24 de desembre

A  les parades de la Fira de Nadal es poden trobar productes típics d’aquesta época de l’any a més d’alimentació i regals.
A les parades de la Fira de Nadal es poden trobar productes típics d’aquesta época de l’any a més d’alimentació i regals

Torrons, dolços, embotits, formatges, caves i regals fets a mà són només alguns dels productes que els rubinencs i les rubinenques podran trobar a partir d’aquest divendres a la Fira de Nadal, que obre les portes aquesta tarda a la plaça Doctor Guardiet, convertint aquest espai de la ciutat en un dels punts neuràlgics de les festes. Un total de 14 parades d’alimentació, regals i productes típicament nadalencs comparteixen protagonisme amb la gran carpa d’activitats, que durant aquests dies acollirà un ampli ventall de tallers i espectacles per a tota la família.

Entre les diferents propostes, destaquen les destinades als més petits de la ciutat com els tallers per aprendre a fer arbrets de Nadal i decoració nadalenca, tallers de circ, contacontes nadalencs d’arreu del món, tallers de màgia, xerrades de temes vinculats al joc i diferents tipus de tallers de decoració. A més, els rubinencs i les rubinenques també podran gaudir d’espectacles com Hipstory, de la popular companyia Brodas Bros, un espectacle de hip hop organitzat per Rubí Jove. De dilluns a dijous laborables hi haurà tallers cada tarda, i divendres, dissabte i diumenge, tallers al matí durant tot el dia.

L’espectacle inaugural serà Fly Brothers, amb la companyia Circumbilics, que tindrà lloc aquest divendres a les 19 h.

Mercadal, Tió gegant i Trenet dels comerciants

A més, aquest dissabte també arriba el Mercadal del carrer d'Antoni Sedó, que estarà obert cada dissabte de desembre i s’hi podrà trobar, a més de la seva oferta comercial, l’animació amb el Tió gegant dels comerciants i tallers de manualitats infantils.

D’aquesta manera, els infants podran tornar a picar el Tió gegant dels comerciants i aconseguir caramels i regals. Des de la setmana passada i fins el 24 de desembre, el Tió visitarà tant el centre de la ciutat com els barris. Paral·lelament, fins el 4 de gener el Trenet dels comerciants circularà per diverses zones de Rubí. El tiquet per fer un volt amb el Trenet s’aconsegueix als comerços associats a la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí i al Punt d’Informació de l’Antiga Estació. De la mateixa manera que en les edicions anteriors, el Trenet farà diversos recorreguts pels diversos eixos comercials de la Zona Centre, el Mercat, Monturiol Progrés, Ca n’Oriol i Sant Jordi Parc - Can Fatjó.

Els horaris del Trenet són matí d'11 a 14 hores i per la tarda de 17 a 20.30 h, excepte els dies 24 i 31 de desembre que finalitzen el seu recorregut una hora abans, a les 19.30 h.

A més, tots els comerços associats lliuraran vals de descomptes per a la pista de gel i tiquets per al Trenet com a obsequi de compra (fins a exhaurir existències).

Passeja entre somnis
De la mateixa manera i fins que es doni per finalitzada la Fira de Nadal i de Reis, els aparadors de la ciutat estaran guarnits amb decoració nadalenca. Coincidint amb la campanya de Nadal, l’Ajuntament en col·laboració amb els comerciants ha impulsat una iniciativa per dinamitzar el carrer Maximí Fornés i alhora fer visibles els locals comercials buits. La proposta, que porta com a lema Quin és el teu somni? ja ha recollit prop de 250 paperetes on els rubinencs i les rubinenques han escrit els seus somnis i desitjos, que han estat dipositats en les urnes ubicades en establiments dels carrers Maximí Fornés, Doctor Robert, Pere Esmendia, Doctor Turró i Sant Joan.

Aquests somnis s’han interpretart de manera creativa a quatre aparadors de tres locals de Maximí Fornés que corresponen als números 1, 21 i 28. La interpretació dels somnis i la realització dels aparadors va a càrrec de l'alumnat del grau de disseny d'interiors de l'Escola d'Art i Disseny de Rubí (edRa), que ho ha treballat com un projecte global: una història explicada a través dels diferents aparadors i que s’inspira en els desitjos de les butlletes recollides. Es podran veure en horari comercial a partir d’aquest dissabte 10 de desembre.