Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge torna a la Rambla del Ferrocarril del 19 al 21 de maig La proposta, que arriba a la 4a edició, incorpora una aula gastronòmica i un 'corner comercial' amb els restauradors rubinencs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge torna a la Rambla del Ferrocarril del 19 al 21 de maig

La proposta, que arriba a la 4a edició, incorpora una aula gastronòmica i un 'corner comercial' amb els restauradors rubinencs

Ausias Ballart, Rafael Güeto i Judit Càrtex a la Rambla del Ferrocarril (foto: Diari de Rubí).
Ausias Ballart, Rafael Güeto i Judit Càrtex a la Rambla del Ferrocarril (foto: Diari de Rubí)

El cap de setmana del 19 al 21 de maig, torna a la Rambla del Ferrocarril la Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge amb una proposta de triple maridatge: cervesa artesana, formatge i música. La fira manté l'objectiu de promocionar el producte làctic i cerveser de proximitat i de qualitat mitjançant una selecció de 16 productors de cervesa artesana i 10 fabricants de formatges. A més de les parades dedicades als dos productes estrella, enguany s'incorpora a la fira una aula gastronòmica, on els visitants podran conversar amb els cervesers sobre l'elaboració dels seus productes, i un 'corner comercial', un punt de trobada entre els productors de cervesa i els restauradors de la ciutat. "Aquesta és una fira familiar i lúdica però, enguany, hi incorporem un vessant professional per tal que els restauradors rubinencs coneguin les cerveses que es mostraran a la fira i, potser, integrar-les a les seves cartes", ha explicat el regidor de Comerç, Rafael Güeto. Dues de les cerveses que es podran trobar a la fira són rubinenques, Barra i Malta 51, però també s'hi podran tastar grans marques nacionals i internacionals. "La fira de Rubí ens serveix molt per la venda directa i també per ensenyar el nostre producte a restauradors, cellers i baristes, estem molt contents", explica Judit Càrtex de la Cervesera Barra.

Ausiàs Ballart, d'Esdeveniments 7 vetes, ha explicat que es vol donar resposta a un "públic molt heterogeni i també molt exigent". Per aquest motiu, la proposta musical també és eclèctica. Cada tarda hi ha un sommelier musical, un Dj, que recollirà les propostes musicals dels visitants i, com sempre, els vespres hi haurà música en directe amb grups de diferents gèneres. "Aquesta és una fira molt familiar i hi trobareu activitats per a tota la família, també per als més petits per a qui hi haurà la granja d'animals i una roda de fira ecològica", explica Ballart. "Volem convidar a tothom a participar de la fira i de totes les propostes que prepara l'àrea de comerç quan arriba la primavera que ens van acostant a la Festa Major de Sant Pere", ha conclòs Güeto.

Robí, la cervesa rubinenca
La Cervesera Barra ha triat precisament la fira de la cervesa artesana de Rubí, per presentar Robí, una cervesa tenyida amb flor d'hibisc que li dona un característic color vermell i una aroma molt refrescant. "És el nostre petit homenatge a la ciutat", diu Càrtex.