Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge es consolida a Rubí Entre 11.000 i 12.000 persones, principalment de Rubí, han passat pel certamen, que enguany arribava a la cinquena edició https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge es consolida a Rubí

Entre 11.000 i 12.000 persones, principalment de Rubí, han passat pel certamen, que enguany arribava a la cinquena edició

L'alcaldessa durant la seva visita a la Fira (foto: Localpres).
L'alcaldessa durant la seva visita a la Fira (foto: Localpres)

La Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge de Rubí ha tornat a congregar aquest cap de setmana un gran nombre de persones. Entre 11.000 i 12.000 persones s’han passat en algun moment durant aquest cap de setmana per la Fira. El certamen, que enguany ha arribat a la seva cinquena edició, ha esdevingut punt de trobada de molts rubinencs i rubinenques a la Rambla del Ferrocarril i s’ha demostrat el bon moment que viu aquesta trobada. Amb motiu d’aquest cinquè aniversari, l’organització ha dissenyat un got amb una imatge commemorativa.

La Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge ha reunit 18 productors de cervesa artesana, entre els quals hi havia la cervesa rubinenca Bertus, i una desena de parades de formatges, amb referències nacionals i internacionals (Holanda, Suïssa, França i Itàlia). Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la incorporació de la Taverna Formatgera, un espai per tastar tapes de formatge i que ha complementat l’Aula Gastronòmica, on el visitant ha pogut conversar amb el cerveser sobre el procés d’elaboració i l’oferta d’aquest producte.

Del gruix de persones que ha passat per la Fira, un 80% són rubinencs i rubinenques, la qual cosa demostra la gran acceptació que ha tingut aquesta entre la població local. Segons l’enquesta realitzada per l’organització, la meitat del públic que l’ha visitada ha estat familiar, seguit de grups d’amics. Els productors també han fet una valoració positiva del certamen, ja que han pogut vendre uns 3.240 litres de cervesa artesana.

Si durant els tres dies de fira l’ambient familiar ha predominat en tot moment ha estat possible gràcies a que el certamen ofereix tot un seguit d’activitats que van més enllà de la simple oferta gastronòmica. Així, s’ha pogut visitar una exposició sobre el món formatger i a l’espai infantil s’han ofert tallers gastronòmics infantils, creatius, de bombolles de sabó, de pintar cares, atraccions i fins i tot una recreació d’una granja d’animals. Uns 310 nens i nenes han participat en alguna de les activitats programades.

L’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, considera que la Fira “ja forma part de l’agenda anual dels rubinencs i rubinenques, i és una cita ineludible com podria ser la Fira del vi, o algunes de les activitats que programem per Festa Major”, i ha destacat principalment l’ambient familiar que s’ha pogut gaudir durant els tres dies de festa “posant de manifest que som una Ciutat dels Infants, que en les programacions de totes les activitats cuidem aquest aspecte”.

La Fira ha estat amenitzada per un DJ que ha posat música a les jornades, a més de recollir les peticions dels i les visitants. Al vespre, la música en viu ha estat una de les grans protagonistes amb els Six in town, S’Temple Bar i The Brand. El karaoke i la festa amb la música dels anys 80 i 90 han tancat totes les nits de la Fira.