Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Finca Font del Ferro comença a funcionar amb energia solar gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques L’equipament se suma a altres edificis de la ciutat equipats amb sistemes d’energies renovables https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-finca-font-del-ferro-comenca-a-funcionar-amb-energia-solar-gracies-a-la-instal-lacio-de-plaques-fotovoltaiques-1/@@images/image/preview

La Finca Font del Ferro comença a funcionar amb energia solar gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

L’equipament se suma a altres edificis de la ciutat equipats amb sistemes d’energies renovables

Plaques instal·lades a la Finca Font del Ferro.
Plaques instal·lades a la Finca Font del Ferro

La Finca Font del Ferro disposa des de fa uns dies d’una instal·lació d’energia solar fotovoltaica que li permet autoabastir-se d’electricitat. Segons les estimacions de l’Ajuntament, el nou sistema, de 4,5 kWp (kilowatts pic) de potència, podria suposar un estalvi de 1.800 euros a l’any en aquest tipus de subministrament.

La instal·lació té el seu origen en la necessitat de millorar el sistema de calefacció i aigua calenta de la Finca. Els serveis municipals van optar per independitzar els dos consums, mantenint la calefacció amb un sistema de biomassa equipat amb dues calderes, de manera que, en cas d’avaria d’una d’elles, la instal·lació no quedés aturada. Pel que fa a l’aigua sanitària, es va decidir escalfar-la amb energia elèctrica però, com que la xarxa de la Finca no es podia ampliar, es va suplir aquest dèficit amb una instal·lació solar fotovoltaica per a autoconsum. D’aquesta manera, a banda de proporcionar aigua calenta, el nou sistema pot subministrar electricitat a tota la Finca en cas de necessitat.

Impuls de les energies renovables
En els darrers anys, l’Ajuntament ha promogut a través del projecte Rubí Brilla la col·locació de plaques solars a diversos equipaments de la ciutat. Així, disposen actualment d’instal·lacions solars tèrmiques una desena d’escoles de la ciutat ─Pau Casals, 25 de Setembre, Joan Maragall, Montessori, Torre de la Llebre, Schola, Teresa Altet, Ramon Llull, Mossèn Cinto Verdaguer i l’Escola Bressol La Bruna─, a banda de la pista d’atletisme i el poliesportiu de Can Rosés, els camps de futbol del 25 de Setembre i Can Fatjó, el poliesportiu de La Llana, L’Espona i el Centre Cívic El Pinar “la Cruïlla”.

A més, el Consistori ha desplegat instal·lacions solars fotovoltaiques al Rubí+D, la Masia de Can Serra ─fotolinera d’autoconsum─, l’edifici del Bullidor, l’antiga Petanca de Cova Solera i la mateixa Finca Font del Ferro. També es posarà en marxa properament una nova fotolinera a la Policia Local.

Precisament aquesta aposta per les energies renovables li ha valgut recentment a l’Ajuntament un dels Premis Solar 2014 que atorga Eurosolar – Associació Europea per les Energies Renovables.