Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La filla del Che visita Rubí amb motiu de la inauguració d’una exposició sobre el líder revolucionari El Casal d’Amistat Català-Cubà José Martí ha portat a l’Ateneu Municipal una exhaustiva mostra amb prop de 150 fotografies del Che https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La filla del Che visita Rubí amb motiu de la inauguració d’una exposició sobre el líder revolucionari

El Casal d’Amistat Català-Cubà José Martí ha portat a l’Ateneu Municipal una exhaustiva mostra amb prop de 150 fotografies del Che

Aleida Guevara, acompanyada de la regidora Marta García, la cònsol de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga, i el president del Casal d’Amistat Català-Cuba de Rubí, Juli Sánchez (foto: Localpres).
Aleida Guevara, acompanyada de la regidora Marta García, la cònsol de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga, i el president del Casal d’Amistat Català-Cuba de Rubí, Juli Sánchez (foto: Localpres)

L’Ateneu Municipal acull des d’aquest dimarts l’exposició El Che, organitzada pel Casal d’Amistat Català-Cubà José Martí de Rubí i que repassa la vida de l’emblemàtic líder de la Revolució Cubana a través de 150 fotografies. Amb motiu de la inauguració d’aquesta mostra, la ciutat ha rebut la visita de la cònsol de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga, i de la filla del Che, Aleida Guevara, que ha ofert davant d’un nombrós públic la conferència Els reptes actuals de la Revolució Cubana.

Guevara ha agraït a Rubí l’organització d’aquesta exposició, formada per fotografies provinents de l’arxiu de la família i del Centro de Estudios Che Guevara. Per a l’activista cubana, recordar la figura del seu pare és de gran importància per a les noves generacions: “El Che mai va dir res que no pensés, ni mai va deixar de fer el que deia que calia fer. Va ser sempre molt conseqüent i congruent amb la seva vida [...]. El Che mostra que aquest és l’home i la dona del futur: sensible, humà, que respecta els altres pobles i cultures, que no jutja el que no viu per respecte als altres”. Aleida Guevara també ha tingut paraules de reconeixement per a la gent de Rubí: “Aquest poble és capaç d’obrir les seves portes, és capaç de ser solidari; i això per a mi són paraules majors. És potser el més important que ens podem emportar d’un lloc”.

En la mateixa línia s’ha expressat la cònsol de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga, que s’ha confessat molt a gust en la seva segona visita a Rubí. “Sempre quedo molt impregnada de la solidaritat, del sacrifici i de la professionalitat de la ciutadania de Rubí. Crec que aquest és un element que la diferencia”, ha declarat la diplomàtica cubana.

De la seva banda, la tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha volgut aprofitar l’ocasió per agrair la tasca del Casal d’Amistat Català-Cubà José Martí: “Crec que tenim una entitat molt potent a la ciutat, solidària amb el poble de Cuba, que durant 18 anys ha estat creant cooperació i sensibilitat envers el poble cubà”. García ha convidat els rubinencs a acostar-se a la figura del Che a través de l’exposició de l’Ateneu, que es podrà visitar fins al 7 de novembre.

Recepció institucional
Abans de la inauguració de l’exposició, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha donat la benvinguda a Aleida Guevara i Mabel Arteaga al seu despatx de l’Ajuntament. En el marc d’aquesta trobada, la primera edil els ha lliurat un obsequi institucional i les ha convidat a signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament, on totes dues han evidenciat la calidesa amb què la ciutat de Rubí les ha rebut. Martínez ha aprofitat l’ocasió per elogiar la tasca que realitzen entitats com el Casal d’Amistat Català-Cubà José Martí: “Les entitats fan de Rubí una ciutat activa, participativa i solidària”.

Imatges relacionades

Aleida Guevara, durant la seva conferència (foto: Localpres)
Aleida Guevara, durant la seva conferència (foto: Localpres)
Reunió a l'Ajuntament (foto: Localpres)
Reunió a l'Ajuntament (foto: Localpres)
Aleida Guevara signant el llibre d'honor de l'Ajuntament (foto: Localpres)
Aleida Guevara signant el llibre d'honor de l'Ajuntament (foto: Localpres)
L'alcaldessa i la regidora de Serveis a les Persones, amb Aleida Guevara i Mabel Arteaga (foto: Localpres)
L'alcaldessa i la regidora de Serveis a les Persones, amb Aleida Guevara i Mabel Arteaga (foto: Localpres)