Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa de la Diversitat se celebra aquest dissabte amb els infants refugiats com a protagonistes Una vintena d’entitats i col·lectius participaran a la gran cita de la cooperació internacional, que tindrà lloc durant tot el dia a la plaça del Doctor Guardiet https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Festa de la Diversitat se celebra aquest dissabte amb els infants refugiats com a protagonistes

Una vintena d’entitats i col·lectius participaran a la gran cita de la cooperació internacional, que tindrà lloc durant tot el dia a la plaça del Doctor Guardiet

La Festa de la Diversitat repeteix ubicació a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres).
La Festa de la Diversitat repeteix ubicació a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres)

La plaça del Doctor Guardiet serà l’escenari aquest dissabte d’una nova edició de la Festa de la Diversitat, organitzada per l’Ajuntament en col·laboració amb les entitats que integren el Consell Municipal de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. La cita comptarà amb la participació d’una vintena d’entitats i col·lectius de l’àmbit de la cooperació i la immigració, que donaran a conèixer la seva tasca i oferiran als assistents activitats lúdiques i de sensibilització.

L’edició d’enguany tindrà com a temàtica central els refugiats i la infància, al voltant de la qual s’han organitzat diverses activitats, com ara el joc infantil A què juguen els nens als campaments de refugiats?; la taula rodona Refugiats i infància, que comptarà amb la participació d’UNICEF, Save de Children, la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i una nena refugiada d’origen siri que viu des de fa anys a Rubí; i el cinefòrum sobre la pel·lícula This is exile: Diaries of child refugees, que ofereix una mirada íntima sobre com viuen els infants als camps de refugiats.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha justificat l’interès d’abordar un tema tan sensible com la situació dels nens i nenes refugiats: “Tenim molts infants que no tenen ni nacionalitat, que no se’ls hi reconeix ni la partida de naixement i que se’l hi denega fins i tot l’assistència mèdica”. Una realitat que esdevé encara més dramàtica si tenim en compte que almenys 10.000 infants que viatjaven sols haurien desaparegut en arribar a Europa, segons dades fetes públiques per l’Europol a principis d’any.

Una festa més llarga
La Festa de la Diversitat arriba enguany amb algunes novetats. La principal és que les activitats duraran tot el dia, des de les 11 h fins ben entrada la nit, quan els assistents podran gaudir d’un gran fi de festa musical. L’altra novetat és la incorporació d’una barra de bar solidària amb la qual es recolliran diners per als damnificats del terratrèmol d’Equador. Aquesta barra estarà oberta de 12.30 a 15 h, durant el vermut solidari que amenitzarà el grup local Rubi-i-Dub, i a partir de les 20 h, quan tindran lloc els Espectacles d’arreu del món i els concerts de les bandes també rubinenques Cotto, La Gossa d’Era i Tremenda Muela. Els diners recaptats es lliuraran a l’ONG Intermón Oxfam.

A banda de les activitats ja mencionades, la Festa de la Diversitat inclourà també una fira d’entitats, jocs i tallers per als infants i tastets de productes típics del Senegal, el Marroc i l’Equador, entre d’altres.

Marta García ha animat la ciutadania a no deixar-se perdre aquesta cita i s’ha mostrat convençuda que Rubí és un municipi solidari: “Rubí es mou per temes solidaris, per temes de cooperació internacional, i aquest és un bon moment de fer-ho visible perquè la ciutadania que normalment no s’adreça a aquest tipus d’activitats pugui conèixer quines entitats tenim a la ciutat, quina feina fan i, fins i tot, engrescar-se amb els seus projectes”.

Les entitats i col·lectius que participaran a la Festa de la Diversitat d’enguany són: Consell Municipal de Cooperació, A mi Lindo Ecuador, ACSPROSC, Creu Roja de Rubí i de Sant Cugat, Enginyeria sense Fronteres, Fundació Quetzal, Fundació Vicente Ferrer, Karambenor di Kassafor, Associació Oudiodial para la Ayuda Social Mútua, Rubí Solidari, Associació de Touba ACSOT, Viladecavalls Vida i Pau, Asociación de Residentes de Mandegane en Barcelona iBrasil, País Tropical, Consell dels Infants de Rubí, Oriéntate en tu Voluntariado, Intiam Ruai, Sonrisas de Bombay, GERC, Agrupament Escolta Albada i Associació Rubí Sociocultural i Integració.

Imatges relacionades

Cartell de la Festa de la Diversitat
Cartell de la Festa de la Diversitat

Fitxers relacionats