Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Cursa de la Dona recorrerà diversos carrers de Rubí el proper 7 de maig En aquesta segona edició, els corredors i les corredores reivindicaran plegats l’esport femení al llarg d’un circuit urbà de 3.600 m https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Cursa de la Dona recorrerà diversos carrers de Rubí el proper 7 de maig

En aquesta segona edició, els corredors i les corredores reivindicaran plegats l’esport femení al llarg d’un circuit urbà de 3.600 m

La presentació ha tingut lloc a la Rambla del Ferrocarril (Fotografia Ajuntament de Rubí - Localpres).
La presentació ha tingut lloc a la Rambla del Ferrocarril (Fotografia Ajuntament de Rubí - Localpres)

El proper diumenge 7 de maig se celebrarà la segona edició de la Cursa de la Dona de Rubí, organitzada per l’Ajuntament amb el suport de la Unió Atlètica Rubí (UAR), amb la col·laboració del Club Natació Rubí (CNR), Duet Rubí, Integral del Ascensor, Oncolliga i els comerciants de la ciutat. L’activitat, que vol reivindicar l’esport femení en un context popular i festiu, està oberta a persones de qualsevol gènere que compleixin amb l’edat mínima requerida (han de ser nascudes com a molt tard el 2016). Les inscripcions es poden fer en línia fins al 4 de maig i també de manera presencial, del 27 d'abril al 4 de maig, al Punt d'Informació de la plaça de Pearson, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h (diumenge restarà tancat).

En aquesta nova edició, la cursa es desvincula del Cros Escolar i es trasllada al maig, concidint amb la pròxima commemoració del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones (28 de maig). Fruit d’aquest canvi també abandona la ubicació del parc de Ca n’Oriol i passa a disputar-se als carrers del centre de la ciutat, en un circuit de 3.600 m amb sortida i arribada a la rambla del Ferrocarril.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, presentat la iniciativa aquest dilluns al matí acompanyada pel regidor d’esports, Juan López Nuñez, i la regidora de Promoció de l’esport Femení, Marta Oliva Martín. L’alcaldessa ha fet una crida a la participació: “És important que tothom surti al carrer i que tenyim la ciutat de rosa. Cal convertir aquest dia en un dia festiu a favor de l’esport femení, la salut i la solidaritat

La Cursa de la Dona vol ser una activitat esportiva però, sobretot, una celebració de l’esport femení que aconsegueixi engrescar tothom. Per això no serà competitiva: no hi haurà classificació ni premis per als millors i, en canvi, s’obsequiarà totes les persones participants amb una samarreta amb el lema Campiones.

La proposta, a més, tindrà un caràcter solidari. En el procés d’inscripció, les persones participants tindran l’opció de fer un donatiu d’entre 2 i 25 € (el formulari inclourà també la possibilitat de seleccionar 0 € per a qui no vulgui col·laborar-hi) a l’entitat Oncolliga, que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i les seves famílies, i que també fa activitats de sensibilització, divulgació i prevenció al voltant d’aquesta malaltia.

  

Com serà la cursa?

Les persones participants sortiran a les 10 h des de la pèrgola de la rambla del Ferrocarril en direcció a l’estació dels FGC i passaran pel carrer de Cal Príncep, el carrer de Cervantes, l’avinguda de Barcelona, el passeig de Francesc Macià, el carrer de Rafael Casanovas, el carrer de Prat de la Riba, la carretera de Sabadell, el carrer del Bruc, la carretera de Terrassa, el passeig de Pau Claris, el carrer del Doctor Robert, el carrer de Maximí Fornés, el carrer de Pere Esmendia, el carrer del Doctor Turró, la plaça de Clavé, el carrer de Colom, el carrer de Prim i el carrer de Cal Príncep un cop més per arribar a la rambla del Ferrocarril. En total, seran 3.600 m que hauran de recórrer en un temps màxim de 90 minuts, després dels quals es donarà la cursa per finalitzada.

L’activitat disposarà de servei sanitari per a l’atenció d’imprevistos i, a l’arribada, es facilitarà la recuperació de les persones participants amb aigua i begudes isotòniques.

Objectius de Desenvolupament sostenible