Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cultura popular i tradicional llueix durant la Festa Major de Sant Roc La ciutadania rubinenca ha respost massivament a la crida de les entitats, que un any més han tingut com a principal escenari la plaça del Doctor Guardiet https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La cultura popular i tradicional llueix durant la Festa Major de Sant Roc

La ciutadania rubinenca ha respost massivament a la crida de les entitats, que un any més han tingut com a principal escenari la plaça del Doctor Guardiet

Les colles de Diables han protagonitzat un any més els Versots (foto: Localpres).
Les colles de Diables han protagonitzat un any més els Versots (foto: Localpres)

La Festa de Sant Roc, també coneguda com la Festa Major petita de Rubí, ha esdevingut un any més un magnífic aparador de la tasca que realitzen les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat. Entre dijous i diumenge, el centre de Rubí s’ha omplert d’activitats adreçades a tot tipus de públic, organitzades conjuntament per l’Ajuntament i la Taula de Cultura Popular i Tradicional.

La celebració es va encetar dijous amb la inauguració a l’Ateneu Municipal de l’exposició La festa popular. La catalanitat cívica, que es podrà visitar fins al 10 de setembre, i s’ha completat amb més d’una quarantena de propostes. La participació ha estat la tònica dominant d’una festa que ha tingut entre les seves activitats més emblemàtiques la Trobada de Bèsties de Foc, la Xerricada Popular, l’Esclat de Sant Roc, els satírics Versots, l’aixecada de castells, el correfoc i les tabalades, entre d’altres.

La plaça del Doctor Guardiet ha estat el centre neuràlgic de la festa, especialment durant el cap de setmana, amb activitats de tant èxit com els tallers de les entitats, la Fira de productes d’arrel tradicional catalana o la Cucanya de la plaça Nova de Barcelona, que ha repetit com un dels jocs més populars entre els infants. També ha estat molt celebrat l’espectacle Dansa de les bruixes d’arrel, així com el posterior ball de l’Àliga de l’Esbart.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha fet “una valoració molt bona d’aquest Sant Roc. La gent hi ha participat activament i és un orgull poder gaudir d’una festa que demostra tan clarament la vitalitat de les nostres entitats”.

La Festa de Sant Roc representa el retrobament de les entitats de cultura popular i tradicional catalana després de l’estiu. Un fet que s’ha escenificat un any més amb un petit acte que ha tingut lloc a les Escoles Ribas coincidint amb el centenari d’aquesta institució.

Imatges relacionades

Inauguració de l'exposició sobre cultura popular (foto: Localpres)
Inauguració de l'exposició sobre cultura popular (foto: Localpres)
Havaneres (foto: Localpres)
Havaneres (foto: Localpres)
Tabalada (foto: Localpres)
Tabalada (foto: Localpres)
La Cucanya (foto: Localpres)
La Cucanya (foto: Localpres)
Correfoc (foto: Localpres)
Correfoc (foto: Localpres)
Aixecada de castells (foto: Localpres)
Aixecada de castells (foto: Localpres)
Trobada de Bèsties de Foc (foto: Localpres)
Trobada de Bèsties de Foc (foto: Localpres)
L'Àliga de l'Esbart (foto: Localpres)
L'Àliga de l'Esbart (foto: Localpres)