Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La conscienciació sobre el correcte ús dels contenidors ha centrat la tasca de les Agents pel Civisme en aquest inici d’any El servei municipal ha desenvolupat 2.754 accions durant el primer trimestre del 2021 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La conscienciació sobre el correcte ús dels contenidors ha centrat la tasca de les Agents pel Civisme en aquest inici d’any

El servei municipal ha desenvolupat 2.754 accions durant el primer trimestre del 2021

Les Agents pel Civisme han dut la seva tasca a les aules (Foto: Ajuntament/Localpres).
Les Agents pel Civisme han dut la seva tasca a les aules (Foto: Ajuntament/Localpres)

La tasca d’aquest servei és informar i conscienciar sobre aspectes que tenen a veure amb la cura de l’espai públic i el bon veïnatge així com traslladar als serveis municipals corresponents incidències que puguin detectar.

A més, les agents han continuat amb la tasca de donar a conèixer el concepte de civisme i bon veïnatge, així com els servei que ofereixen les agents als centres educatius. Durant aquest trimestres, s’han dut a terme sis tallers entre alumnes de 3r i 4t de primària.  

Pel que fa als àmbits d’actuació, el Medi Ambient és el que més iniciatives ha registrat amb un total de 1.123. En aquest apartat contempla qüestions que tenen a veure amb l’abocament de residus, el reciclatge i la neteja de la via pública.

Gran part d’aquesta feina ha consistit en assenyalar l’incivisme i fomentar les bones pràctiques. Per exemple, les agents detecten abocaments fora de contenidors i alerten per a la seva recollida i, d’altra banda, assenyalen amb un adhesiu els abocaments de deixalles on no correspon per conscienciar sobre l’impacte que té l’incivisme a l’espai públic.

En aquest sentit, les agents han participat en una acció informativa conjunta amb el Servei educatiu de Residus durant el mes de gener. L’acció va consistir en fomentar el coneixement entre els veïns del carrer de l’Escorial dels recursos que tenen a la seva disposició en matèria de residus. La iniciativa tenia l’objectiu de posar solució als problemes generats arran de la saturació dels contenidors de la zona.

 

La Salut Pública és el següent àmbit d’actuació que ha requerit més presència de les Agents pel Civisme amb un total de 821 accions. En aquest espais, s’hi inscriuen les propostes relacionades amb la lluita contra la Covid-19 així com accions relatives als problemes derivats d‘animals com poden ser coloms, gats i rates, entre d’altres.

 

Pel nombre d’actuacions, la mobilitat és el tercer sector que ha ocupat l’activitat del servei durant aquest primer trimestre de l’any. Vehicles mal estacionats o abandonats així com la normativa que afecta els Vehicle de Mobilitat Personal (VMP) són els tems que han tracta les agents.

Pel que fa a Mobilitat, les agents han estat un dels pilars de la campanya informativa al voltant de l’entrada en funcionament de la zona taronja a la ciutat.