Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comunitat Rubí Brilla rep el premi enerTIC a la categoria d’Smart Collaboration Els guardons atorgats per la Plataforma de Empresas TIC para la Mejora de la Eficiencia Energética s’han lliurat aquest dijous a Madrid https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Comunitat Rubí Brilla rep el premi enerTIC a la categoria d’Smart Collaboration

Els guardons atorgats per la Plataforma de Empresas TIC para la Mejora de la Eficiencia Energética s’han lliurat aquest dijous a Madrid

Aplicació de la Comunitat Rubí Brilla.
Aplicació de la Comunitat Rubí Brilla

La Comunitat Rubí Brilla, impulsada per l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de potenciar l’estalvi energètic en l’àmbit domèstic, ha rebut aquest dijous el premi enerTIC a la categoria d’SmartCollaboration. Els guardons atorgats per la Plataforma de Empresas TIC para la Mejora de la Eficiencia Energética reconeixen els millors projectes d’innovació i les bones pràctiques d’empreses i institucions públiques en l’aplicació de les tecnologies de la informació i comunicacions per a la millora de l’eficiència energètica.

El projecte rubinenc va ser escollit com a finalista després d’un procés d’avaluació a càrrec de les empreses associades a la plataforma i la seva xarxa de col·laboració institucional. En la recta final dels guardons, la Comunitat Rubí Brilla ha competit amb la proposta LabCityCar, un Living Lab per a mobilitat sostenible de vehicles i accions de remediació de l’Ajuntament de Gijón. El guanyador s’ha acabat decidint mitjançant una votació popular a través de la pàgina web dels enerTIC Awards.

Més de 60 candidatures s’han presentat a la segona edició dels premis de la Plataforma de Empresas TIC para la Mejora de la Eficiencia Energética. El lliurament dels guardons s’ha fet aquest dijous en una cerimònia a Madrid a la qual han assistit l’alcaldessa de Rubí, Carme García, i la tècnica del projecte Rubí Brilla Marta Morera.

La primera edil ha expressat la seva satisfacció per la consecució d’aquest guardó: “És un reconeixement a un dels projectes que estem fent amb la col·laboració de la universitat, de l’empresa Enerbyte, però sobretot de la ciutadania; és amb els ciutadans amb qui podem fer el camí cap al canvi de model energètic, amb ells podem anar cap a la sostenibilitat social i mediambiental”. Per a García, la Comunitat Rubí Brilla també és la mostra de com la tecnologia es pot posar al servei d’aquests mateixos objectius.

Participació en diversos fòrums
El projecte Rubí Brilla ha protagonitzat aquest dilluns una de les ponències del curs Visualitzadors urbans. Dades i Open Data a la metròpolis a l’era de la informació en xarxa, organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona (CUIMPB - Centre Ernest Lluch). La iniciativa municipal de foment de l’eficiència energètica i les energies renovables ha estat convidada a participar en aquestes jornades com a exemple d’experiència d’èxit.

Rubí Brilla també ha estat present aquest dimecres a la jornada Renovació energètica als edificis municipals, celebrada a Vilanova i la Geltrú. La cita, impulsada per la Generalitat en el marc del pla de millora de l’eficiència energètica a tots els equipaments públics, ha servit per presentar l’experiència de la nostra ciutat en el monitoratge energètic de les dependències municipals.