Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comunitat Rubí Brilla és finalista als premis enerTIC d’innovació i bones pràctiques La candidatura s’ha donat a conèixer aquest dijous en el marc del Workshop Transnacional del projecte Remida, que se celebra a Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Comunitat Rubí Brilla és finalista als premis enerTIC d’innovació i bones pràctiques

La candidatura s’ha donat a conèixer aquest dijous en el marc del Workshop Transnacional del projecte Remida, que se celebra a Rubí

L'alcaldessa, a la presentació del Workshop Transnacional (foto: Localpres).
L'alcaldessa, a la presentació del Workshop Transnacional (foto: Localpres)

La Comunitat Rubí Brilla, impulsada per l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de potenciar l’estalvi energètic en l’àmbit domèstic, és finalista a la categoria d’SmartCollaboration de la segona edició dels enerTIC Awards. Aquests premis, atorgats per la Plataforma de Empresas TIC para la Mejora de la Eficiencia Energética, reconeixen els millors projectes d’innovació i les bones pràctiques d’empreses i institucions públiques en l’aplicació de les tecnologies de la informació i comunicacions per a la millora de l’eficiència energètica.

El projecte rubinenc competeix amb la proposta LabCityCar, un Living Lab per a mobilitat sostenible de vehicles i accions de remediació de l’Ajuntament de Gijon. El guanyador es decidirà mitjançant una votació popular que restarà oberta fins al 20 de novembre a la pàgina web dels enerTIC Awards. Els premis s’entregaran el 4 de desembre a Madrid.

L’alcaldessa, Carme García, ha expressat la seva satisfacció pel fet que la Comunitat Rubí Brilla opti a aquests guardons, sobretot tenint en compte que l’altre projecte candidat en la seva categoria està encapçalat per l’Ajuntament de Gijón, un municipi que gairebé multiplica per quatre la població de Rubí i que té una àmplia experiència en projectes innovadors.

Més de 60 candidatures s’han presentat enguany als enerTIC Awards.

Workshop Transnacional
La candidatura als premis enerTIC s’ha donat a conèixer en el marc del Workshop Transnacional del projecte Remida (smaRt Energy chains and coMunIties in the meD Area), que té lloc aquest dijous i divendres a Rubí. A la trobada, els països participants en aquesta iniciativa –Itàlia, França, Grècia, Eslovènia, Montenegro i Bosnia i Herzegovina, a banda del municipi de Rubí i l’Agència Energètica de la Ribera de València– han de posar en comú les conclusions dels seus respectius Workshops Nacionals.

En el cas de Rubí, es farà balanç del 1r Congrés nacional Rubí Brilla, que es va celebrar el passat 10 d’octubre i que va servir per posar de relleu la importància que tenen els municipis en la configuració d’un nou model energètic. Tal com ha recordat l’alcaldessa durant la presentació de la jornada d’aquest dijous, al congrés es “va constatar la creixent preocupació i l’interès que hi ha pel model energètic a la nostra societat”. García també ha posat l’accent en la importància que té per a l’Ajuntament de Rubí poder participar al projecte transnacional Remida: “És important per a nosaltres comptar amb el suport de la Unió Europea per desenvolupar projectes d’eficiència energètica [...]. És un repte per a nosaltres en el qual ja hem començat a treballar”.

A banda de compartir les conclusions dels Workshops Nacionals, els socis de Remida també repassaran bones pràctiques en l’àmbit de l’urbanisme, la col·laboració público-privada i el que es coneix com a PPPP (Private-Public-People Partnership). A més, com a tancament de les jornades, s’avançaran les activitats pilot que desenvoluparan tots els països implicats per donar compliment als objectius de Remida. En el cas de la nostra ciutat, serà la posada en marxa de l’Associació Rubí Brilla.

El Workshop Transnacional del projecte Remida reuneix entre aquest dijous i divendres prop d’una quarentena de persones a la Masia de Can Serra.