Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Colla de Geganters de Rubí s'agermana amb els gegants de Borriana La relació entre les dues entitats s'ha fet oficial en un acte a la sala de plens de l'Ajuntament de Rubí emmarcat en la XXVI Trobada de Gegants de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Colla de Geganters de Rubí s'agermana amb els gegants de Borriana

La relació entre les dues entitats s'ha fet oficial en un acte a la sala de plens de l'Ajuntament de Rubí emmarcat en la XXVI Trobada de Gegants de la ciutat

Les dues colles agermanades amb l’alcaldessa de Rubí  i el regidor de promoció i dinamització cultural, al centre (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres ).
Les dues colles agermanades amb l’alcaldessa de Rubí i el regidor de promoció i dinamització cultural, al centre (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres )

Rubí ha viscut aquest cap de setmana la XXVI Trobada de Gegants i Capgrossos de la ciutat que ha servit per oficialitzar l'agermanament de la colla rubinenca amb l'agrupació gegantera de Borriana (Castelló). En un acte a la sala de plens de l'Ajuntament de Rubí que ha presidit l'alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez, les dues colles han rubricat un document on es comprometen a treballar conjuntament en benefici del món geganter, intercanviar documentació i realitzar visites amb les figures dels gegants i cabuts quan alguna de les dues poblacions commemori una efemèride destacable. "A través del document que acabem de signar, hem acordat visitar-nos, compartir dies importants per a les nostres ciutats, ajudar-nos quan calgui en benefici del món geganter. En definitiva, avui hem sumat a la família dels gegants de la ciutat, l'Artal i la Seidia, els gegants de la Borriana", ha dit l'alcaldessa.

Els gegants de Rubí, el Roc i la Paula, són padrins dels gegants de Sant Cugat, dels de Santa Eulàlia de Riuprimer, de la geganta Lola del Pinar i dels gegantons de les escoles Teresa Altet i Rivo Rubeo. També han estat testimonis del casament dels gegants Trudes i Miquel de Juneda. La colla de la ciutat està agermanada amb dues agrupacions més: la de Ribes de Freser al Ripollès i la d'Agoitz a Navarra.

L'agermanament amb la Borriana ha culminat amb un intercanvi d'obsequis i una ballada conjunta a la plaça Pere Aguilera.

XXVI Trobada de Gegants de la ciutat
L'agermanament entre les dues colles ha estat el preàmbul de la trobada gegantera que s'ha desenvolupat dissabte al vespre. La cita ha comptat amb la presència de 13 agrupacions: les dues colles agermanades i els grups de Guinardó (Barcelona), Borges Blanques, Calaf, barri de Sant Josep (L'Hospitalet), La Llacuna, Pont de Vilomara i Sentmenat. També han format part de la celebració les colles de les escoles 25 de Setembre, Ca n'Alzamora i Teresa Altet i del barri de El Pinar.

Les diferents colles van plantar les seves figures a la plaça Pere Aguilera i van passejar en cercavila pels carrers de la ciutat. La trobada va acabar amb una ballada conjunta a la plaça de la Nova Estació i un sopar de germanor.