Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cobla serà la protagonista del tradicional concert de Santa Cecília de l’Escola de Música La Cobla Marinada oferirà el concert “Acobla’t” el 22 de novembre al Teatre Municipal La Sala de Rubí dirigit especialment al públic de primària i secundària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La cobla serà la protagonista del tradicional concert de Santa Cecília de l’Escola de Música

La Cobla Marinada oferirà el concert “Acobla’t” el 22 de novembre al Teatre Municipal La Sala de Rubí dirigit especialment al públic de primària i secundària

El concert de Santa Cecília tindrà lloc el 22 de noviembre al Teatre Municipal La Sala de Rubí (Foto: La Cobla Marinada).
El concert de Santa Cecília tindrà lloc el 22 de noviembre al Teatre Municipal La Sala de Rubí (Foto: La Cobla Marinada)

L’Escola Municipal de Música Pere Burés ha organitzat per al proper 22 de novembre a les 18 h el tradicional concert de Santa Cecília, patrona dels músics. Aquest any, que també se celebra el 35è aniversari de l’escola, qui oferirà el concert serà la Cobla Marinada, que portarà el seu espectacle Acobla’t al Teatre Municipal La Sala, un concert pensat especialment per a l’alumnat de primària i secundària i que pretén apropar a aquest públic la música tradicional catalana.

Els objectius de l’escola són que els i les alumnes escoltin en directe la cobla i la puguin identificar com una formació musical autòctona catalana, en puguin distingir els instruments, els seus timbres i la producció dels seus sons, així com aconseguir que també siguin capaços d’analitzar les diferents famílies d’instruments presents en aquest tipus de peces musicals i fer-los comprendre l’organització dels seus instruments i de la seva funció dins del conjunt. Conèixer les possibilitats musicals de la cobla com a formació instrumental a través de fragments i arranjaments d’obres de diferents estils musicals i que aprenguin a gaudir d'un espectacle amb atenció, interès i silenci són d’altres fites que s’ha marcat l’escola.

El concert inclourà una Sardana curta del Llibre de Calaf, la Sardana llarga número 5 de Ciseta J. Garreta, Darth Vader, en busca l'arca perduda de Martí Fontclara, un Xotis- danzón i xtà d’E. Molero, la Marxa Radestky de J. Strauss, Georgia on my mind de Standard de jazz i Mambode G. Gershwin.

L’accés serà gratuït i les entrades estaran disponibles a la taquilla del teatre des d’una hora abans de l’inici del concert.

35 anys promovent l’educació musical

El concert s’emmarca en el programa d’activitats que l’escola ha preparat per a la celebració del 35è aniversari. L’Escola Municipal de Música Pere Burés va néixer el 1981 de la mà del músic rubinenc Pere Burés i a petició del llavors alcalde Miquel Llugany, amb l’objectiu de posar a l’abast de tota la ciutadania un nou corrent pedagògic impulsat pel Pare Ireneu Segarra, basat en la cançó tradicional catalana i amb la participació activa dels alumnes.

L’escola compta actualment amb més de 650 alumnes de totes les edats ─des de nadons a persones de més de 70 anys─ i ofereix un ampli ventall d’ensenyaments i serveis.