Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat suma tres noves escombradores duals i sis furgonetes de caixa oberta per fer tasques de neteja viària Els nous vehicles, que substitueixen models antics, s’afegeixen a les altres quatre escombradores, una baldejadora i 25 carros d’escombrada manual que van entrar en funcionament al setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La ciutat suma tres noves escombradores duals i sis furgonetes de caixa oberta per fer tasques de neteja viària

Els nous vehicles, que substitueixen models antics, s’afegeixen a les altres quatre escombradores, una baldejadora i 25 carros d’escombrada manual que van entrar en funcionament al setembre

L’alcaldessa i els regidors, amb la nova maquinària (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
L’alcaldessa i els regidors, amb la nova maquinària (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Aquesta setmana, Rubí ha incorporat un nou paquet de vehicles a la flota municipal per executar tasques de neteja viària a la ciutat. Les noves unitats, que substitueixen models antics, són tres escombradores duals i sis furgonetes de caixa oberta, que permetran realitzar una neteja més acurada de carrers i places.

Les escombradores duals treballen amb combinació de propulsió d’aigua a pressió i una màquina d’escombrada mecànica. Disposen de raspalls davanters i boca d’aspiració i tenen unes mànegues que projecten aigua amb un broquet de cabal regulable. El seu objectiu és arrossegar i acumular els residus fins a l’àrea d’abast de l’escombradora, on són recollits pels raspalls circulars de la màquina i posteriorment aspirats. Aquests dispositius és previst que els controlin un o dos peons que treballen en col·laboració amb els conductors i la pròpia màquina. Aquesta maquinària filtra les partícules PM10. Així, les partícules de fum que emeten els cotxes i que queden a terra són aspirades per l’escombradora, que les emmagatzema dins del dipòsit en comptes d’expulsar-les a l’exterior mitjançant el cabal d’aire, com passava fins ara.

Pel que fa a les furgonetes de caixa oberta, s’utilitzaran en la neteja de places, solars i en treballs de repàs, aquests últims en horari de tarda.

Aquesta nova maquinària se suma a la baldejadora, les quatre escombradores i els 25 carros de neteja que es van incorporar al servei al setembre i que també substitueixen màquines que havien quedat obsoletes. Totes porten retolat el lema Amb tu cuidem el medi ambient, amb l’objectiu de buscar la complicitat dels rubinencs i les rubinenques a l’hora d’avançar cap a la transició ecològica.

Aquest dimarts, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, i el regidor de Manteniment Urbà, Juan López Núñez, s’han desplaçat fins a la rambla del Ferrocarril per comprovar el funcionament d’aquesta nova maquinària, “que ens permetran tenir una ciutat encara més neta”, ha dit l’alcaldessa.

En total, la flota rubinenca consta d’uns 45 vehicles, entre camions de recollida de residus, furgonetes de recollida i de neteja viària, escombradores i la resta de vehicles auxiliars.