Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat es prepara per l’arribada del fred siberià Protecció Civil, Serveis Socials i Educació han activat els seus protocols davant la previsió meteorològica que apunta un descens de les temperatures en les properes hores https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutat es prepara per l’arribada del fred siberià

Protecció Civil, Serveis Socials i Educació han activat els seus protocols davant la previsió meteorològica que apunta un descens de les temperatures en les properes hores

Les temperatures poden experimentar un important descens durant les properes hores (Foto: Localpres).
Les temperatures poden experimentar un important descens durant les properes hores (Foto: Localpres)

Rubí ja ha posat en marxa els mecanismes per fer front a les temperatures baixes que s’esperen per a les properes hores i dies. Aquestes mesures impliquen, sobretot, els Serveis de Protecció Civil, Serveis Socials i Educació.

Des de Serveis Socials s’ha activat el protocol per atendre persones i col·lectius en situació de risc. Els treballadors socials municipals són els responsables de contactar amb els rubinencs i rubinenques que per edat, lloc de residència o bé motius econòmics es troben en situació de vulnerabilitat davant el fred. Si alguna d’aquestes persones ho necessita, es cerquen recursos per combatre les baixes temperatures, primer a partir de recursos de l’afectat o bé de la família, en cas de ser necessari. Si en aquests dos àmbits no es troben solucions, aquestes persones poden ser allotjades en hotels de la ciutat o bé en residències si es tracta de gent gran. També des dels serveis de Teleassistència i d’Ajuda Domiciliària es porten a terme protocols de seguiment d’usuaris en risc.

Per detectar situacions de risc, l’àrea de Serveis Socials treballa de manera coordinada amb la Policia Local, els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Rubí com també amb el teixit associatiu local.

En paral·lel, Educació ha contactat amb les escoles bressol del municipi per informar dels riscos del fred i alertar sobre les precaucions que cal prendre davant possibles activitats a l’aire lliure. D’altra banda, al Servei de Protecció Civil ja s’han activat els protocols previstos per a aquestes situacions, com l’activació de prealerta en cas de necessitat d’actuació del Servei de Brigada o el de Voluntaris del municipi, s’ha gestionat el control dels punts d’aigua (fonts i regs automàtics) i s’ha repartit sal per punts estratègics del municipi per si en algun cas pot ser necessària.

A l'aplicació Rubí Ciutat trobaràs els consells de la Generalitat per fer front al fred. L’aplicació està disponible per descarregar gratuïtament des de les botigues Google Play ─per a sistemes Android─ i Apple Store ─per a sistemes iOS─.