Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania s’implica en el procés d’elaboració del Pla d’acció i innovació cultural Després del “Fòrum per la cultura a Rubí”, que ha reunit aquest dissabte una vuitantena de persones, la ciutadania està cridada a seguir opinant sobre el pla a través de la plataforma Participa Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania s’implica en el procés d’elaboració del Pla d’acció i innovació cultural

Després del “Fòrum per la cultura a Rubí”, que ha reunit aquest dissabte una vuitantena de persones, la ciutadania està cridada a seguir opinant sobre el pla a través de la plataforma Participa Rubí

El “Fòrum per la cultura a Rubí” s’ha celebrat aquest dissabte a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El “Fòrum per la cultura a Rubí” s’ha celebrat aquest dissabte a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Una vuitantena de persones han participat aquest dissabte al Fòrum per la cultura a Rubí, organitzat per l’Ajuntament dins el procés d’elaboració del Pla d’acció i innovació cultural (PAIC). La sessió, celebrada a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, ha permès a la ciutadania assistent reflexionar, debatre i formular propostes sobre diversos àmbits de l’acció cultural.

El Fòrum per la cultura a Rubí ha comptat amb la implicació de representants d’entitats culturals, artistes i empreses locals del sector, però també de particulars i de col·lectius d’altres camps. La seva participació s’ha estructurat a través de grups sectorials i transversals. Els primers s’han organitzat segons les següents temàtiques: arts escèniques; música i audiovisuals; arts visuals; literatura, creació literària i promoció de la lectura; patrimoni i memòria; expressions festives i populars; i altres sectors. Pel que fa als grups transversals, han abordat la relació de la cultura amb diferents aspectes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), com l’educació, el creixement econòmic, la innovació, la reducció de les desigualtats, la ciutat sostenible, i la producció sostenible i l’acció pel clima.

El debat a les diferents taules ha estat molt ric i ha donat com a resultat un gran nombre de reflexions i propostes que seran tingudes en compte en l’elaboració del PAIC. Ha estat especialment prolífic el treball al voltant de la cultura i l’educació, gràcies a la seixantena de persones que s’havien inscrit en aquest grup transversal.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha estat l’encarregada d’obrir el Fòrum per la cultura a Rubí. Durant la seva intervenció, ha destacat la importància de disposar d’un Pla d’acció i innovació cultural que orienti l’acció cultural durant els propers cinc anys: “Actuar sobre la cultura és actuar sobre l’ànima de la nostra ciutat. La cultura defineix la nostra identitat, és una via d’expressió però també d’educació, un valor intangible capaç de cohesionar comunitats senceres”. Per això, segons la primera edil, cap apostar de manera decidida per aquest pla: “Treballar perquè sigui el millor aliat possible en la planificació de les polítiques culturals a Rubí, una eina útil al servei d’una ciutat que s’estima la cultura i que vol que aquesta ocupi un espai central en la seva estratègia”.

El regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, ha agraït de la seva banda la participació i gran implicació de totes les persones assistents a la jornada: “Tot el que s’ha debatut avui contribuirà a fer un bon Pla d’acció i innovació cultural per a Rubí. Venim d’una feina prèvia de diagnosi important, absolutament necessària; però aquesta no estava completa sense les vostres veus”. L’edil ha reconegut igualment el treball tècnic que ha permès dur a terme aquesta gran sessió participativa.

La ciutadania assistent al Fòrum per la cultura a Rubí també han fet una bona valoració de la jornada, per la possibilitat que li ha brindat de trobar-se amb altres persones, entitats i el propi Ajuntament, i de generar un espai de reflexió conjunta al voltant de la cultura.

 

Participació en línia

Les persones que no han pogut assistir al Fòrum per la cultura a Rubí d’aquest dissabte tindran també la possibilitat de fer les seves aportacions al procés d’elaboració del PAIC a través de la plafaforma Participa Rubí. A partir d’aquest dilluns i durant un mínim de dues setmanes, podran accedir a un qüestionari que toca diferents qüestions d’interès sobre la cultura, com ara el grau de coneixement i ús dels equipaments culturals de la ciutat, la valoració de les activitats que s’organitzen, les millores que voldrien fer en diferents àmbits o les seves propostes en relació a la comunicació de l’acció cultural.

Aquesta via de participació en línia també està oberta a persones que hagin pres part al Fòrum per la cultura a Rubí però que vulguin ampliar les seves opinions.

Objectius de Desenvolupament sostenible