Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania podrà participar aquest dijous en un debat presencial sobre el Pla local d'habitatge L'acte, que tindrà lloc a l'edifici Rubí Forma, servirà per contrastar i establir les prioritats en matèria d'habitatge a Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania podrà participar aquest dijous en un debat presencial sobre el Pla local d'habitatge

L'acte, que tindrà lloc a l'edifici Rubí Forma, servirà per contrastar i establir les prioritats en matèria d'habitatge a Rubí

Abans d'aquest debat, la ciutadania ha pogut fer aportacions al procés a través de diferents punts de participació (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Abans d'aquest debat, la ciutadania ha pogut fer aportacions al procés a través de diferents punts de participació (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El proper dijous 8 d'octubre, a partir de les 18 h, l'edifici Rubí Forma acollirà un debat presencial sobre el Pla local d'habitatge. La ciutadania interessada a participar-hi s'hi ha d'inscriure prèviament a través de la pàgina web municipal o de la plataforma Rubí Participa.

El debat tractarà sobre els aspectes més destacats de la diagnosi sobre la situació de l'habitatge a la ciutat i sobre el pla d'acció proposat, que serà presentat per la consultora encarregada del procés. Un cop coneguda aquesta informació, les persones participants es dividiran en grups de perfils heterogenis per debatre sobre les prioritats en matèria d'habitatge a la nostra ciutat. Al final de la sessió, es posaran en comú les conclusions de cada grup.

La sessió es durà a terme amb totes les mesures de seguretat recomanades per prevenir la Covid-19. Per aquest motiu, s'ha establert un sistema d'inscripcions obligatori que permetrà regular l'aforament de la sala.

Diverses vies de participació
El Pla local d'habitatge és el document que detallarà els objectius, estratègies i actuacions que l'Ajuntament haurà de desenvolupar en els propers sis anys per garantir un habitatge digne i assequible a la ciutadania. La seva elaboració parteix d'una completa diagnosi sobre la situació actual de la vivenda a Rubí i d'un procés participatiu pensat per recollir les aportacions de tots els agents implicats.

Des del passat juliol i fins al 12 d'octubre, els rubinencs i rubinenques poden opinar sobre aquesta qüestió a través de la plataforma Rubí Participa. A les darreres setmanes, també s'han recollit aportacions ciutadanes a través de dos punts d'informació i participació situats a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i al Mercat Municipal. Moltes de les persones que s'han acostat a aquestes parades han evidenciat que l'habitatge és un problema per a elles, ja sigui pel seu cost, per la manca d'oferta o per altres problemàtiques, com pot ser la convivència. A data d'avui, s'han recollit més de 120 aportacions ciutadanes, ja sigui a través de la plataforma o dels punts d'informació.

Dins el procés de participació, el passat dijous 1 d'octubre, també es va convocar una trobada amb tècnics municipals de diferents serveis per tal de debatre els aspectes que caldria prioritzar al Pla local d'habitatge. El 20 d'octubre, es farà una sessió similar amb actors socials i professionals.