Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania fa arribar 62 propostes als pressupostos El següent pas serà la fixar la prioritat de les aportacions que es farà a través de la mateixa plataforma i d'una trobada ciutadana que tindrà lloc 21 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania fa arribar 62 propostes als pressupostos

El següent pas serà la fixar la prioritat de les aportacions que es farà a través de la mateixa plataforma i d'una trobada ciutadana que tindrà lloc 21 de juny

Els pressupostos participatius entren a una nova fase.
Els pressupostos participatius entren a una nova fase

Els pressupostos participatius han finalitzat la fase de recollida de propostes ciutadanes i ara s’obre el període de validació de les diferents iniciatives proposades. En total, els rubinencs i rubinenques han plantejat 62 accions a través de la plataforma Rubí Participa. A aquest número, cal incoporar encara les arribades pels altres mitjans alternatius que preveu la mateixa plataforma.

Ara, una comissió tècnica analitzarà les diferents peticions des del punt de vista tècnic, competencial i econòmic. És dir, es donaran per bones les propostes que s’ajustin al capítol d’inversions, les que s’adeqüin al topall econòmic fixat en els pressupostos participatius i les que entrin dins l’àmbit d’actuació municipal. Aquesta valoració s’allargarà fins el 10 de juny.

Totes les propostes presentades tindran la seva corresponent justificació a la mateixa plataforma, amb les raons per les quals han estat acceptades o rebutjades

Dilluns vinent, 11 de juny, començarà el procés que ha de servir per prioritzar les diferents accions que hagin superat la validació de la comissió tècnica.

Aquesta fase requerirà de nou la participació ciutadana ja que les prioritats es determinaran a través de la mateixa plataforma de forma individual i a partir d´una trobada presencial oberta a la ciutadania i entitats, el proper 21 de juny a les 18 l´auditori del Rubí Forma, on s’analitzaran, es debatran i es prioritzaran

 Les propostes aportades per la ciutadania de Rubí i validades per la Comissió Tècnica dels Pressupostos Participatius, que passaran a la fase de votacions es decidiran de la següent manera:

  • Suports virtuals: Passen les 15 propostes amb més suports (cada ciutadà disposarà de fins a 5 suports per a repartir entre les propostes acceptades).
  • Suports presencials: Passen les 5 propostes de consens (deliberades a la sessió del 21 de juny, es treballarà per facilitar el consens, però si no s’arriba a aquest es votarà).