Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania es bolca en la 10a edició de La Botiga al Carrer La gran festa dels comerciants va omplir l’illa de vianants i el seu entorn de parades d’establiments i activitats de dinamització https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-ciutadania-es-bolca-en-la-10a-edicio-de-la-botiga-al-carrer/@@images/image/preview

La ciutadania es bolca en la 10a edició de La Botiga al Carrer

La gran festa dels comerciants va omplir l’illa de vianants i el seu entorn de parades d’establiments i activitats de dinamització

Ambient a l’illa de vianants (foto: Localpres).
Ambient a l’illa de vianants (foto: Localpres)

Un total de 110 comerços van participar dissabte a la 10a edició de La Botiga al Carrer, la gran festa anual del comerç local organitzada per la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí (FACGR) amb la col·laboració de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament. Els establiments implicats han manifestat la seva satisfacció general pel bon funcionament de l’activitat i, molt especialment, per la gran afluència de gent durant tota la jornada.

La Botiga al Carrer té com a objectiu donar a conèixer l’oferta comercial, de serveis i d’hostaleria de Rubí al conjunt de la ciutadania. Amb aquesta intenció, l’activitat combina la presència dels establiments participants amb una àmplia oferta lúdica que enguany s’ha incrementat amb les noves propostes organitzades a la plaça Catalunya i la presència de la Fira fet a mà a la plaça del Doctor Guardiet.

Entre d’altres, la ciutadania va poder gaudir dissabte d’actuacions musicals, espectacles de màgia itinerant, un participatiu concurs de selfies, jocs i tallers infantils, exhibicions de dansa i actuacions musicals.

Aquesta àmplia oferta d’activitats participatives, organitzades pels mateixos establiments i per entitats locals, es va completar amb les promocions i ofertes a càrrec dels comerços rubinencs.

Pel que fa a la Fira fet a mà, organizada pel Servei de Comerç de l’Ajuntament, va reunir sis botigues de teixits, materials de costura i manualitats, que hi van exposar i vendre els seus productes, a més d’oferir tallers oberts a la ciutadania. Altres talleristes provinents del Mercat de l’Artesania de Rubí van completar aquesta oferta amb activitats d’scrapbooking, gravats de vidre, origami amb teles, amigurumi, puzles de cubs i patchwork, entre d’altres.

Tant els comerciants com els responsables dels tallers han fet una bona valoració de la primera edició d’aquesta fira, sobretot per les possibilitats de promoció que els ha donat. La intenció del Servei de Comerç és donar continuïtat a aquesta cita però de forma autònoma, fora de La Botiga al Carrer, i a la primavera.

Coincidint amb la cita de dissabte, l’alcaldessa, Ana María Martínez, va recordar que els objectius del nou equip de govern “van vinculats al reforç de l’activitat comercial i de les entitats que treballen perquè aquesta sigui possible”. En aquest sentit, la primera edil va expressar la necessitat d’ampliar i continuar dinamitzant l’illa de vianants, així com de treballar amb les associacions comercials i la federació.

Una cita solidària
En el marc de La Botiga al Carrer, la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Creu Roja, Frater-Nadal, ASAV i Càritas, va tornar a organitzar una recollida d’aliments destinada a ajudar els rubinencs i rubinenques en una situació econòmica precària. L’activitat es va tancar amb un balanç de 700 quilos d’aliments i 90 litres de llet recollits.

Imatges relacionades

L'alcaldessa va contribuir a la recollida d'aliments de la Taula d'entitats per la inclusió social (foto: Localpres)
L'alcaldessa va contribuir a la recollida d'aliments de la Taula d'entitats per la inclusió social (foto: Localpres)
L'alcaldessa i el regidor de Comerç es van fer un selfie amb el president de la FACGR (foto: Localpres)
L'alcaldessa i el regidor de Comerç es van fer un selfie amb el president de la FACGR (foto: Localpres)
Els establiments han mostrat els seus productes i serveis (foto: Localpres)
Els establiments han mostrat els seus productes i serveis (foto: Localpres)