Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania decidirà el futur del Parc de Ca n’Oriol L’equip de govern obre el debat de la reforma del parc a tots els rubinencs i rubinenques sense cap condicionant previ https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania decidirà el futur del Parc de Ca n’Oriol

L’equip de govern obre el debat de la reforma del parc a tots els rubinencs i rubinenques sense cap condicionant previ

Els bosc de les oliveres és un dels espais més emblemàtics del parc.
Els bosc de les oliveres és un dels espais més emblemàtics del parc

L’equip de govern impulsa a partir de dilluns un procés participatiu per definir el projecte de remodelació del parc de Ca n’Oriol. La consulta arrenca amb una enquesta ciutadana, per tal de copsar l’opinió de la ciutadania, vers el parc . “El Parc de Ca n’Oriol és el parc de tots i totes. Així ha estat sempre. El govern que represento vol, per sobre de qualsevol altra cosa, que els veïns i veïnes de la ciutat continuïn sentint com a propi un espai que és una joia del nostre patrimoni per això els convido a decidir plegats com serà el parc del futur, sense cap mena de condicionant previ, des de zero”, diu l’alcaldessa Ana María Martínez.

La iniciativa de participació ciutadana preveu sis fases. A partir de dilluns, s’inicia una primera fase de diagnosi, amb l’enquesta ciutadana i també es preveu obrir unes sessions de debat polític, perquè cada grup exposi les seves propostes. En una segona fase, es presentarà el document de rendició de comptes amb els resultats de les primeres consultes.

En el marc de la tercera fase del procés, s’iniciarà el període de deliberació durant el qual es recolliran les propostes ciutadanes a títol individual i col·lectives, a través de la plataforma Participa Rubí i de sessions presencials. El procés deliberatiu s’estructurarà sobre sis àmbits: diagnosi del parc, accessibilitat i connectivitat, valors paisatgístics i patrimonials, eficiència energètica, usos i equipaments. En aquest punt del procés, previsiblement al mes de setembre, s’organitzarà una jornada participativa al mateix Parc de Ca n’Oriol.

La quarta fase de la proposta torna a ser de rendició de comptes aglutinant les línies estratègiques definides a les fases anteriors. D’aquestes directrius se n’extrauran un mínim tres propostes de remodelació del Parc de Ca n’Oriol que la ciutadania podrà votar durant la cinquena fase del procés.

Finalment, la sisena fase del procés preveu el seguiment de l’execució del projecte.

L’obertura d’aquest procés participatiu dóna resposta a una moció d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Partit Demòcrata Europeu de Catalunya (PDECAT) i Veïns per Rubí (VR) aprovada al Ple municipal d’abril i s’ha acordat també amb el grup municipal de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C´s).