Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania coneix les prestacions dels nous models híbrids que properament s’incorporaran a la flota de RubíBus Els nous vehicles aconsegueixen una reducció de CO2 de fins al 39% i és previst que entrin en servei a finals d’octubre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania coneix les prestacions dels nous models híbrids que properament s’incorporaran a la flota de RubíBus

Els nous vehicles aconsegueixen una reducció de CO2 de fins al 39% i és previst que entrin en servei a finals d’octubre

L'alcaldessa i el regidor de Mobilitat també han pogut visitar els nous autobusos (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'alcaldessa i el regidor de Mobilitat també han pogut visitar els nous autobusos (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Aquest divendres a la tarda, els rubinencs i rubinenques han tingut l’oportunitat de descobrir les característiques dels nous autobusos híbrids que, a finals d’octubre, és previst que s’incorporin a la flota de RubíBus. La presentació de tres d’aquests cinc nous vehicles ha tingut lloc a la plaça de Pearson i ha anat acompanyada d’una activitat infantil.

El contracte que regeix el servei d’autobús urbà contempla la renovació periòdica de la flota. L’any passat, l’Ajuntament i el Grup AVANZA ─l’empresa que té la concessió del servei─ van acordar la substitució de cinc vehicles per nous models que funcionessin amb tecnologia híbrida. Aquests autobusos (Volvo 7900 híbrid) estan en procés de matriculació i es preveu que a finals d’octubre entrin en servei.

Aquest tipus de vehicles són molt més eficients, ja que aconsegueixen una reducció de CO2 de fins al 39%. I si s'inclouen NOx i les partícules, les emissions es redueixen prop del 50%, complint d'aquesta manera amb les més estrictes normes europees respecte a les emissions i contaminants en el transport. A més, l'estructura de la carrosseria i del sostre està fabricada amb alumini, que es pot reciclar fins a un 90%. Tot plegat suposarà una reducció tant del consum de combustible com de les emissions del servei de transport públic urbà de viatgers.

L’any 2018, la demanda d’aquest tipus de transport a la ciutat va ser d’1.782.017 passatgers, amb un promig de creixement estimat del nombre d’usuaris i usuàries del 5% anual ─el 2019 es preveu un creixement més moderat, de l’1 o el 2% respecte al 2018.

La presentació d’aquests nous autobusos híbrids s’ha emmarcat dins de la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. L’acte estava programat inicialment el dissabte 21 de setembre, però es va haver d’ajornar a causa de la previsió de pluja.