Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya informativa per eradicar els excrements de gos de la via pública es trasllada als barris Les agents pel civisme repartiran material informatiu entre la ciutadania, mentre que la Policia Local tornarà a intensificar la vigilància als anomenats “punts negres” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La campanya informativa per eradicar els excrements de gos de la via pública es trasllada als barris

Les agents pel civisme repartiran material informatiu entre la ciutadania, mentre que la Policia Local tornarà a intensificar la vigilància als anomenats “punts negres”

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha donat a conèixer que es reactiva la campanya ‘Vius així?’ als mitjans de comunicació (foto: Localpres).
L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha donat a conèixer que es reactiva la campanya ‘Vius així?’ als mitjans de comunicació (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí reactiva aquesta setmana la campanya per eradicar els excrements de gos de la via pública, que es va iniciar el passat mes d’octubre amb l’eslògan ‘Vius així?’ i que s’havia aturat amb motiu de les festes de Nadal i Reis. En aquesta segona fase, la campanya informativa es desplaçarà a diferents barris de la ciutat, de forma itinerant. Paral·lelament, agents de la Policia Local tornaran a intensificar la vigilància que realitzen de forma habitual en aquelles zones on es detecten més infraccions, fent especial incidència en els actes incívics vinculats a no recollir les deposicions dels animals.

Durant la primera fase de la campanya s’han posat un total de 124 sancions per diferents infraccions relacionades amb la tinença d’animals: per no retirar els excrements de gos de la via pública, per deixar que el gos orinés/defequés en una zona prohibida ─bàsicament a parcs infantils─, per no dipositar les defecacions als llocs corresponents ─papereres o contenidors─, per passejar el gos a l’interior d’un parc infantil o una altra zona prohibida, per dur l’animal solt, per no tenir el gos censat, per no disposar de l’assegurança obligatòria per a la tinença d’un gos considerat potencialment perillós, per manca de llicència de portador d’aquest tipus específic d’animal o per no portar xip, entre d’altres.

A partir d’ara, agents de paisà tornaran a intensificar la vigilància en aquells punts que el consistori ha determinat com a zones on és necessari aquest control ─els anomenats “punts negres”─, multant aquelles persones que incompleixin l’ordenança reguladora de la tinença d’animals.  

De manera paral·lela, també es reactiva la fase informativa de la campanya, que el consistori impulsa amb l’objectiu de combatre aquesta actitud incívica que manifesten els propietaris d’alguns animals. Per tal de plantar-hi cara, l’Ajuntament ha dut a terme tot un seguit d’accions des de l’inici de la campanya per sensibilitzar la població sobre la importància de mantenir la ciutat neta: s’han editat cartells, flyers i un vídeo, s’han col·locat adhesius a les papereres municipals i s’ha fet difusió dels objectius d’aquesta iniciativa a través dels mitjans de comunicació, de les xarxes socials i de les pantalles que hi ha als comerços del centre de la ciutat, entre d’altres. A partir d’ara, la campanya es descentralitzarà, traslladant-se a diferents barris del municipi.

La campanya no té una finalitat recaptatòria”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez. “Per aquest motiu, tornarem a posar èmfasi en la informació. Aquesta mateixa nit es col·locaran banderoles als diferents barris de la ciutat. [...] Aquesta és una petició que recollim de manera reiterada en totes les visites que fem a les diferents zones de la ciutat en el marc del projecte Alcaldia als barris i que compartim com a necessitat per tenir la ciutat que tots mereixem”.

Com a novetat, en aquesta segona fase de la campanya les agents pel civisme seran les encarregades de repartir el material informatiu que ha dissenyat l’Ajuntament, on s’expliquen les sancions que comporten aquestes accions incíviques. El consistori també està treballant amb les escoles de la ciutat amb l’objectiu que les agents pel civisme puguin traslladar als més petits la necessitat de recollir els excrements de gos de la via pública i conscienciar-los sobre la importància de mantenir neta la ciutat.

Tal com ha comentat l’alcaldessa, l’Ajuntament reprèn aquesta campanya “perquè els rubinencs i rubinenques volem tenir una ciutat neta i digna i hi ha actituds que malauradament s’han de controlar per aconseguir que això sigui així”. La primera edil ha assegurat que “incidirem molt en els parcs infantils, uns espais molt sensibles. Encara hi ha persones que utilitzen aquestes zones per allò que no són. Des d’aquí fem un prec a la ciutadania: que tothom estigui més sensibilitzat i entengui que els parcs infantils són pels nens i nenes petits i no pels gossos”.  

Multes
L’ordenança reguladora de la tinença d’animals estableix tot un seguit de sancions en funció de l’espai on es produeix la defecació sense recollir. Així, la no recollida d’excrements de gos està tipificada com a infracció greu si es produeix a la via pública, amb multes que van des dels 121 euros fins als 600 euros. Si, en canvi, es produeix a prop d’un centre escolar o un parc infantil, aleshores es tracta d’una infracció molt greu, amb sancions que oscil·len entre els 601 euros i els 900 euros.