Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Cambra de Terrassa presentarà a Rubí l’avantprojecte de llei per a la dinamització del comerç local L’acte dirigit als responsables dels establiments i associacions comercials tindrà lloc el 19 de març a la Masia de Can Serra i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, la Generalitat de Catalunya i Rubí Comerç https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Cambra de Terrassa presentarà a Rubí l’avantprojecte de llei per a la dinamització del comerç local

L’acte dirigit als responsables dels establiments i associacions comercials tindrà lloc el 19 de març a la Masia de Can Serra i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, la Generalitat de Catalunya i Rubí Comerç

La llei promou el comerç de proximitat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La llei promou el comerç de proximitat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa organitza a Rubí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, la Generalitat de Catalunya i Rubí Comerç, una presentació de l’avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU). L’avantprojecte té com a objectiu buscar i enfocar solucions a la problemàtica i agilitat del comerç de proximitat per obrir-se camí davant el complex i competitiu entorn comercial i per aconseguir la dinamització i revitalització d’espais en els quals es concentren activitats industrials, comercials i/o de serveis.

La sessió tindrà lloc el pròxim 19 de març a la Masia Can Serra. Moisés Rodríguez Cantón, primer tinent d’alcalde i regidor dels Serveis de Promoció i Dinamització Cultural; de Projecció de Ciutat; de Comerç i de Recursos Humans de l’Ajuntament de Rubí, donarà la benvinguda als assistents. Muntsa Vilalta Cambra, directora general de Comerç de la Generalitat, i Montserrat Gallardo Planes, subdirectora general de Comerç, seran les encarregades de presentar a les persones assistents el contingut i les possibilitats de l’avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU). El President de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs Jofresa, en realitzarà la cloenda.

La presentació, d’una durada aproximada d’una hora i mitja, començarà a les 14.15 h per facilitar l’assistència dels responsables d’establiments i associacions comercials de la ciutat, que disposaran d’un torn de preguntes i intervencions perquè puguin traslladar a les responsables del departament de Comerç de la Generalitat les seves impressions sobre l’avantprojecte.

Per assistir-hi, cal formalitzar una inscripció a .

L’APEU
L’avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica (APEU) proposa la creació d’un model d’entitat associativa, basat en l’esquema de col·laboració publicoprivada i que anomenen Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU), configurada com una associació privada no lucrativa que, sota la tutela del municipi, persegueix la posada en marxa d’iniciatives de millora de l’entorn, complementaries dels serveis que presten les diferents administracions públiques, amb l’objectiu de revitalitzar i/o dinamitzar espais en els que es concentren activitats empresarials.

El model de referència internacional és el dels “business improvement districts (BID)” del que hi ha legislació que autoritza a la creació d’aquests BID als Estats Units, a Anglaterra, a Alemanya i el concepte ja s’ha difós a Austràlia, Irlanda, Japó, Sèrbia, Sud-àfrica, Suècia i Nova Zelanda.