Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca organitza la tradicional venda solidària de llibres a benefici de La Marató Els exemplars es podran comprar del 27 de novembre al 15 de desembre abonant un mínim d’1 euro https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca organitza la tradicional venda solidària de llibres a benefici de La Marató

Els exemplars es podran comprar del 27 de novembre al 15 de desembre abonant un mínim d’1 euro

Imatge de La Marató d’aquest any, dedicada a la salut sexual i reproductiva.
Imatge de La Marató d’aquest any, dedicada a la salut sexual i reproductiva

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler col·labora un any més amb La Marató de TV3, dedicada en aquesta ocasió a la salut sexual i reproductiva, organitzant una venda solidària de llibres a partir d'1 euro. Els exemplars es podran adquirir a partir del 27 de novembre i fins al 15 de desembre al vestíbul de l'equipament.

Durant tot l'any, la Biblioteca recull donacions de llibres tant del seus usuaris habituals com d'altres persones que volen desfer-se'n per manca d'espai o perquè ja no els necessiten. L'equipament accepta documents en bon estat de conservació, que siguin actuals –generalment, que no superin els 15 anys de publicació– o que tinguin una relació directa amb la ciutat, ja sigui perquè tractin d'ella o perquè el seu autor/a sigui rubinenc/a o hi estigui vinculat/da. Entre tot aquest material, el personal de la Biblioteca selecciona els exemplars en millor estat de conservació i de més actualitat, i els posa a la venda a la parada solidària de La Marató.

Aquesta col·laboració es realitza des del 2016. L’any passat, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler va aconseguir recaptar 855 euros per a La Marató mitjançant aquesa venda de llibres solidària.

Aquest serà el primer any que La Marató es dedica a la salut sexual i reproductiva, és a dir, el conjunt de patologies que més afecten la població, en tots els aspectes de la vida i al llarg de tota la vida. Són malalties que tenen una prevalença (proporció de persones afectades en una població i moment concrets) de 3 milions de persones a Catalunya, i una incidència (nombre de casos nous que apareixen en una població i moment determinats) que s'estima en 210.905 nous casos cada any. Aquestes són xifres significativament elevades que, a més, representen un cost sanitari considerable per al sistema de la salut, situat en el 12,2%. En l'àmbit de la recerca, els equips d'investigació en salut sexual i reproductiva signen el 9% de les publicacions científiques catalanes, que els posicionen en la mitjana mundial.  

Objectius de Desenvolupament sostenible