Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal torna a col·laborar amb La Marató de TV3 L'equipament avança la tradicional venda solidària de llibres per recaptar fons per a La Marató, enguany dedicada a la Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal torna a col·laborar amb La Marató de TV3

L'equipament avança la tradicional venda solidària de llibres per recaptar fons per a La Marató, enguany dedicada a la Covid-19

Imatge de La Marató d'aquest any.
Imatge de La Marató d'aquest any

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler col·labora un any més amb La Marató de TV3, enguany dedicada a la Covid-19, organitzant una venda solidària de llibres a partir d'1 euro. Els exemplars es podran adquirir a partir del 26 d'octubre al vestíbul de l'equipament.

Durant tot l'any, la Biblioteca recull donacions de llibres tant del seus usuaris habituals com d'altres persones que volen desfer-se'n per manca d'espai o perquè ja no els necessiten. L'equipament accepta documents en bon estat de conservació, que siguin actuals –generalment, que no superin els 15 anys de publicació– o que tinguin una relació directa amb la ciutat, ja sigui perquè tractin d'ella o perquè el seu autor/a sigui rubinenc o hi estigui vinculat. Entre tot aquest material, el personal de la Biblioteca selecciona els exemplars en millor estat de conservació i de més actualitat, i els posa a la venda a la parada solidària de La Marató.

Aquesta col·laboració es realitza des del 2016 i, en tot aquest temps, ha servit per recaptar 4.605 euros. Aquests diners se sumen als fons recollits a Rubí per a La Marató a través d'altres iniciatives, com ara La Marató de Contes o les activitats que organitzen centres educatius, comerços i entitats locals.

Aquesta Marató toca a tothom

La Marató 2020 està protagonitzada per la Covid-19. La gran incidència del coronavirus entre la població ha inspirat el lema d'aquest any, Aquesta Marató toca a tothom, amb el qual es vol interpel·lar directament la ciutadania perquè es mobilitzi i sigui solidària amb una causa que afecta el conjunt de la societat.

Els fons que s'obtinguin gràcies als donatius de La Marató 2020 serviran per sensibilitzar envers la Covid-19 però, sobretot, per avançar en la consecució dels reptes de la recerca. Atesa la vigència de la pandèmia, el procés d'adjudicació dels recursos que s'obtinguin amb La Marató serà excepcional per contribuir de manera immediata a obtenir resultats i respostes en aquesta malaltia.