Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal ofereix una nova “Guia de recursos per a la diversitat funcional” La publicació vol donar resposta a les necessitats educatives específiques de les persones amb capacitats diverses, facilitar-los l’accés a la lectura i a la informació, i oferir-los espais de normalització https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-biblioteca-municipal-ofereix-una-nova-201cguia-de-recursos-per-a-la-diversitat-funcional201d/@@images/image/preview

La Biblioteca Municipal ofereix una nova “Guia de recursos per a la diversitat funcional”

La publicació vol donar resposta a les necessitats educatives específiques de les persones amb capacitats diverses, facilitar-los l’accés a la lectura i a la informació, i oferir-los espais de normalització
La Biblioteca vol donar resposta a les necessitats de les persones amb capacitats diverses (foto: Ajuntament de Rubí).
La Biblioteca vol donar resposta a les necessitats de les persones amb capacitats diverses (foto: Ajuntament de Rubí)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler posa a disposició dels seus usuaris i usuàries una nova Guia de recursos per a la diversitat funcional. La publicació, elaborada amb el suport de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF), vol donar resposta a les necessitats educatives específiques de les persones amb capacitats diverses i dificultats d’aprenentatge, facilitar-los l’accés a la lectura i a la informació, i posar al seu abast espais de normalització. També vol ser útil per a l'entorn familiar d'aquesta ciutadania, educadors i educadores, estudiants i públic en general.

La guia inclou un apartat de llibres adaptats agrupats per tipologies, on es detalla a qui s’adrecen i on es poden localitzar. Hi figuren llibres SPC (sistema pictogràfic de comunicació), amb sistema d’escriptura braille, en llengua de signes, amb sistema de lectura fàcil, material per treballar conceptes bàsics, audiollibres, llibres sense mots, sensorials i amb lletra gran. També hi ha apartats específics sobre llibres per a la sensibilització envers la discapacitat i sobre publicacions científiques i de divulgació.

La Biblioteca recull en aquesta nova guia un capítol dedicat als jocs, on es poden trobar referències a la zona de videojocs de l’equipament i a l’espai #RubiPlay, on tothom pot gaudir de jocs de taula o agafar-los en préstec.

També hi consten aquelles activitats que s’adapten a les persones amb necessitats especials, com ara l’Hora del Conte o els clubs de lectura fàcil, dels quals n’hi ha dos actius en català i en castellà.

La Guia de recursos per a la diversitat funcional es completa amb un apartat sobre els materials de suport i els espais de què disposa la Biblioteca, i un altre dedicat a donatius on es descriuen els requisits que ha de tenir en compte la ciutadania a l’hora de donar material adaptat i adreçat a diferents necessitats lectores.

La publicació es pot consultar en línia.

      

Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional

L’Ajuntament disposa d’un recurs permament per atendre qualsevol dubte o necessitat de les persones amb diversitat funcional i el seu entorn: l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional, ubicada a les mateixes dependències que l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de Les Torres, a la rambleta de Joan Miró. El servei atén els dilluns de 16 a 19 h i, de dimarts a divendres, de 8.30 a 14 h. S’hi pot contactar a través del telèfon 637 831 056 i del correu electrònic oadf@ajrubi.cat.

A més, el web municipal té un apartat dedicat a la diversitat funcional que permet accedir a gran quantitat d’informació d’interès per al col·lectiu, com ara els recursos municipals que té al seu abast, els ajuts que atorguen les diferents administracions o les darreres notícies i activitats d’aquest àmbit.