Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler vol consolidar-se com una “fàbrica d’experiències” El nou director de l’equipament, Adrià Martín, ha presentat una programació plena d’activitats per compartir, aprendre, investigar i crear https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler vol consolidar-se com una “fàbrica d’experiències”

El nou director de l’equipament, Adrià Martín, ha presentat una programació plena d’activitats per compartir, aprendre, investigar i crear

El nou director de la Biblioteca, Adrià Martín, acompanyat del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez.
El nou director de la Biblioteca, Adrià Martín, acompanyat del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i el nou director de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, Adrià Martín, han presentat aquest dimarts la nova programació d’aquest equipament per al primer semestre de l’any. Les activitats previstes s’adrecen a un ampli ventall de públics i aprofundeixen en l’objectiu de consolidar la Biblioteca com un autèntic referent cultural i social. “Parlem de 8.000 metres quadrats plens de cultura i d’espais on compartir coneixement, amb prop de 27.000 usuaris”, ha destacat el regidor de Cultura, qui espera assolir aviat la xifra dels 30.000 socis.

El director de l’equipament, que s’ha incorporat al càrrec recentment, ha definit la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler com una “fàbrica d’experiències” amb activitats per compartir, aprendre, investigar i crear. “La nostra idea és que aquesta fàbrica d’experiències sigui una oportunitat perquè la ciutadania s’emocioni i pugui compartir i intensificar les seves vivències [...]. Aquesta biblioteca és una màquina en funcionament, jo m’hi he ficat amb molta il·lusió; té un potencial enorme”, ha afegit.

Entre les propostes que s’han programat durant els propers mesos, destaquen alguns projectes nous. Aquest és el cas de l’XPRSA’T!, una original iniciativa que convida els joves que són bons en alguna activitat, disciplina o afició a compartir els seus coneixements amb la resta d’usuaris. Per participar-hi, només han de presentar les seves propostes a la Biblioteca, que les avaluarà i en farà una selecció per tal d’incloure-les en un calendari de sessions divulgatives.

També s’estrenarà aquest semestre un taller de telèfons intel·ligents i tauletes per a més grans de 55 anys, organitzat en col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés, on s’ensenyarà de forma molt pràctica com fer servir aquests dispositius.

Les noves tecnologies també seran presents al 1r Concurs de relats col·lectius en línia BiblioMMT. A partir d’un petit text elaborat per l’escriptor Pau Joan Hernàndez, dos equips redactaran de forma col·laborativa un relat a través d’un fòrum en línia, alternant petits fragments de quatre ratlles. Les inscripcions per participar-hi s’obriran l’1 d’abril.

Una altra de les novetats d’aquest any és la participació de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler al projecte I-biblioteques, impulsat pel Departament de Cultura amb l’objectiu de posar en valor l’estreta relació entre aquests equipaments i el patrimoni industrial del país. En el marc d’aquesta iniciativa, està prevista la programació de diverses activitats relacionades amb aquesta temàtica.

A banda de totes aquestes propostes, l’equipament del carrer Aribau donarà continuïtat a iniciatives ja consolidades, com els clubs de lectura per a diferents col·lectius, l’Hora del conte en les seves diverses modalitats o les xerrades divulgatives, així com també a projectes més recents que estan en vies de creixement, com el programa Lecxit, les Parelles TIC o l’Aprenem.

436 activitats el 2015
Al llarg del 2015, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler va acollir fins a 436 activitats ─271 amb inscripció i 165 sense─ i al voltant de 100.000 visitants. Bona prova de la seva condició de centre cultural de referència són les prop de 100 visites escolars que va rebre l’equipament, amb més de 2.300 assistents, o les 135 exposicions que es van poder veure als seus diferents espais.

El regidor Moisés Rodríguez ha animat la ciutadania a participar de les activitats programades aquest semestre i a seguir fent de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler un motor de cultura i coneixement. El responsable polític també ha desitjat al nou director que “gaudeixi del repte” de posar-se al capdavant d’aquest equipament.