Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler se suma a la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible Disset biblioteques del Vallès Occidental s'han unit per difondre els ODS entre el públic infantil a través d'activitats i propostes de lectures https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler se suma a la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Disset biblioteques del Vallès Occidental s'han unit per difondre els ODS entre el públic infantil a través d'activitats i propostes de lectures

Odis és un personatge creat per difondre els ODS entre el públic infantil.
Odis és un personatge creat per difondre els ODS entre el públic infantil

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler és un dels equipaments del Vallès Occidental que s'han compromès amb la difusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) entre el públic infantil. Durant dos cursos escolars, disset biblioteques integrants del Grup Comarcal Infantil Les Filadores, amb el suport de la Diputació de Barcelona, explicaran cadascun dels ODS a través de l'Odis, un personatge creat per la il·lustradora Anna Clariana.

Cada mes, l'Odis modificarà el seu aspecte en funció de l'objectiu treballat, donarà a conèixer aquell ODS en qüestió, i proposarà lectures i activitats relacionades. Tots els nens i nenes interessats a seguir les seves explicacions i participar en els jocs proposats tindran dret a un passaport, que podran recollir a qualsevol de les biblioteques que formen part del projecte. En ell trobaran informació sobre cada ODS, una petita bibliografia, un codi QR per accedir a activitats virtuals i adhesius que podran enganxar cada vegada que completin una prova.

 

Objectiu: Fam zero

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler és l'equipament de referència de la campanya durant aquest mes de novembre. El centre cultural rubinenc és l'encarregat de difondre l'Objectiu 2: Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l'agricultura sostenible.

A la sala infantil de la Biblioteca, s'ha instal·lat una petita exposició de llibres relacionats amb el tema de l'alimentació. A més, el proper 16 de novembre a les 18.15 h, tindrà lloc una Hora del conte especial per a infants d'1 a 4 anys sota el títol Sopa de pedres. La proposta anirà a càrrec de La Maleta de Lili.

Tots els nens i nenes que vulguin acompanyar l'Odis en la seva aventura de coneixement dels Objectius de Desenvolupament Sostenible poden demanar el seu passaport i més informació a la sala infantil de la Biblioteca Municipal.

 

Què són els ODS?

El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d’erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres. Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per a assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

L’Agenda 2030 és d’aplicació universal i es desplega mitjançant un sistema de disset objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals. Cada ODS inclou diferents metes –en total 169– que contribueixen al compliment de l’objectiu.