Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler estrena amb èxit el projecte DeBAT a BAT Aquesta iniciativa de la Diputació de Barcelona empra els àlbums il·lustrats per acostar als i a les joves temes com l’art, la literatura i la filosofia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler estrena amb èxit el projecte DeBAT a BAT

Aquesta iniciativa de la Diputació de Barcelona empra els àlbums il·lustrats per acostar als i a les joves temes com l’art, la literatura i la filosofia

Joves participants al DeBAT a BAT (foto: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler).
Joves participants al DeBAT a BAT (foto: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha tancat la temporada dels tallers de lectura amb dues sessions de DeBAT a BAT, un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona que vol descobrir als i a les joves de 12 a 16 anys noves formes de lectura i escriptura, i oferir-los la possibilitat de participar en diàlegs i desenvolupar el seu pensament crític. A través d’àlbums il·lustrats, els nois i noies poden acostar-se de manera amena a temàtiques com l’art, la literatura i la filosofia, entre d’altres.

DeBAT a BAT parteix d’una idea de Mon Ras, narradora oral i dinamitzadora de clubs de lectura. Cadascuna de les sessions es basa en un llibre i un seguit de materials anomenats BATs, que els i les joves exploren en grups reduïts.

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler s’ha sumat al projecte de manera pilot a proposta del Pla de millora d’oportunitats educatives de l’Ajuntament i del Centre de Recursos Pedagògics. Les dues sessions celebrades aquest mes de juliol han comptat amb la participació de nois i noies nouvinguts de 14 a 16 anys d’un casal lingüístic de la ciutat i s’han centrat en el BAT El que dius i no dius. A partir de l’obra de l’il·lustrador Shaun Tan, els i les joves han pres part d’una experiència onírica que els ha dut a través dels seus propis records i els ha permès reflexionar, mitjançant l’art, sobre situacions socials i polítiques que són compartides per moltes persones. Les sessions han finalitzat amb el visionat del curtmetratge La cosa perduda (The lost thing), basat en el llibre de Tan del mateix títol i que, el 2011, va aconseguir l’Òscar al millor curt d’animació.  

Objectius de Desenvolupament sostenible