Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler enceta les activitats del projecte TrastLab La iniciativa, que es desenvolupa en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics i l’entitat Caçadors de Trastets, promou el respecte cap a l’entorn natural i urbà https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler enceta les activitats del projecte TrastLab

La iniciativa, que es desenvolupa en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics i l’entitat Caçadors de Trastets, promou el respecte cap a l’entorn natural i urbà

Els Caçadors de Trastets s’alien amb la Biblioteca Municipal per tirar endavant el TrastLab .
Els Caçadors de Trastets s’alien amb la Biblioteca Municipal per tirar endavant el TrastLab

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics i l’entitat Caçadors de Trastets, posa en marxa aquest dissabte el projecte TrastLab, una iniciativa conjunta que promou la millora, la preservació i el respecte a l’entorn natural i urbà, l’apoderament de l’alumnat en les accions de neteja de l’entorn, despertar l’interès científic i de recerca de la infància, i activar el seu criteri crític en relació als comportaments cap a l’entorn. Seguint l’exemple de l’anterior projecte BiblioLab, aquesta iniciativa es fonamenta en el treball en equip i multidisciplinari.

Les activitats arrenquen aquest dissabte a les 11 h a l’auditori de la Biblioteca amb el taller d’estampació amb pintura Fem un bosc net, pensat per a famílies amb infants de 5 a 10 anys i impartit per Catàrtic. El 23 de febrer i el 9 de març, es duran a terme dues sessions sobre la tècnica audiovisual de l’stop motion també per a famílies amb nens i nenes de 5 a 10 anys, en aquest cas a càrrec de Drac Màgic. Per als dies 23 i 30 de març, s’ha previst un activitat de dibuix per a aquest mateix col·lectiu d’edat dirigida per l’artista local Quim Conca. L’oferta de tallers es completa amb un de fotografia per a famílies amb infants de 8 a 12 anys que es farà els dies 6 i 13 d’abril. En el marc d’aquesta activitat, a càrrec del fotògraf rubinenc Carles Mercader, es crearà un càmera estenopeica (pinhole).

El TrastLab contempla altres propostes, com és el cas d’una exposició de Caçadors de Trastets que es podrà visitar de l’1 d’abril al 30 de juny a la Biblioteca; i la xerrada Parlant de la Terra, que tindrà lloc el 26 d’abril en el marc de la Setmana de la Terra. També s’ha previst un concurs que es resoldrà el 30 de maig.