Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal dedica el mes de novembre al Grup Fotogràfic El Gra L’equipament cultural acollirà diferents activitats, que comencen aquest dijous, en el marc del projecte de col·laboració amb el teixit associatiu de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Biblioteca Municipal dedica el mes de novembre al Grup Fotogràfic El Gra

L’equipament cultural acollirà diferents activitats, que comencen aquest dijous, en el marc del projecte de col·laboració amb el teixit associatiu de Rubí

Ignasi Marroyo, membre històric d'El Gra, apareix a "La calle en un instante".
Ignasi Marroyo, membre històric d'El Gra, apareix a "La calle en un instante"

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler dedica el mes de novembre al Grup Fotogràfic El Gra amb motiu del seu 50è aniversari. Per això, durant aquest mes s’aniran duent a terme diferents activitats que tindran com a element central la fotografia. La inauguració tindrà lloc aquest dijous 3 de novembre a les 19 h amb la projecció de documental La calle en un instante, de CANAL+, que inclou entrevistes al fotògraf rubinenc Ignasi Marroyo.

D’aquesta manera, tots els dijous de novembre el Grup Fotogràfic el Gra ha organitzat diferents tallers. El primer, en col·laboració amb l’agència de viatges 747, tindrà lloc el dia 10 i s’hi ensenyarà com fer una sessió d’estudi fotogràfic amb model. Fotografiant en 3D serà el tema de la conferència i projecció que tindrà lloc el 17 de novembre a l’auditori a càrrec del fotògraf rubinenc Miquel Planchart, especialitzat en imatge tridimensional des de 1987 i que ha realitzat treballs de diferent tipus en format de fotografia, vídeo i cinema, tant en l'àmbit nacional com internacional.

L’últim dijous de mes, el dia 24 de novembre, es tractarà el tema d’imatge i so amb projeccions audiovisuals de diversos membres del grup El Gra.

Per assistir als tallers no cal inscripció prèvia, l’entrada és oberta fins a última hora per a tothom qui hi vulgui participar.

Exposicions
Pel que fa a les exposicions, el dia 4 s’inaugura l’exposició Sinònims [visuals] d’Art de fotografia estereoscòpica del rubinenc Miquel Planchart, amb la participació del mateix artista juntament amb Manel Miras, també de l’entitat El Gra, i Adrià Martín, director de la Biblioteca.

A partir del dia 10 de novembre i fins al 2 de desembre, la sala d’exposicions de la segona planta de l’equipament cultural acollirà l’exposició Imatges de Romania, a càrrec de l’agència de viatges 747 i El Gra amb fotografies realitzades pel concurs que s’ha dut a terme conjuntament per l’agència de viatges i l’entitat cultural de Rubí. El mateix dia 10 s’entregaran els premis als guanyadors i guanyadores del concurs a les 19 h.

El cicle d’activitats, tallers i exposicions s’emmarca en el projecte que la Biblioteca va posar en marxa ara fa dos anys per cedir l’espai de l’equipament municipal cada mes de novembre a una entitat de Rubí amb l’objectiu d’aproximar als usuaris i usuàries el teixit associatiu de la ciutat, atraure les entitats locals a l’equipament, compartir públics i crear noves sinergies; arribar a nous sectors de la població; i, en definitiva, difondre els serveis que ofereix la Biblioteca.