Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal convoca el 1r Concurs en línia de relats col·lectius El proper 1 d’abril, s’obriran les inscripcions per a aquest nou certamen literari i per al tradicional Concurs de punts de llibre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal convoca el 1r Concurs en línia de relats col·lectius

El proper 1 d’abril, s’obriran les inscripcions per a aquest nou certamen literari i per al tradicional Concurs de punts de llibre

Interior de la Biblioteca Municipal (foto: Diputació de Barcelona. Ago2/Óscar Ferrer).
Interior de la Biblioteca Municipal (foto: Diputació de Barcelona. Ago2/Óscar Ferrer)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler convoca la primera edició del Concurs en línia de relats col·lectius, que tindrà lloc entre el 29 d’abril i el 23 de maig. Les inscripcions per participar-hi es podran realitzar de forma gratuïta a partir del dia 1 des del web www.rubi.cat/biblioteca.

La proposta s’adreça a tots els rubinencs i rubinenques majors de 15 anys que vulguin convertir-se en autors d’una narració col·lectiva que tindrà com a protagonistes personatges i racons de la ciutat. Al concurs hi competiran dos relats, que partiran d’un inici idèntic creat per l’escriptor professional Pau Joan Hernàndez, i que després creixeran lliurement segons les decisions dels seus coautors. L’únic requisit que hauran de complir les narracions és que donin un protagonisme principal el parc de Ca n’Oriol de Rubí i que comptin amb algun element sorpresa. Cada relat l’escriurà un equip de 10 persones, que no es coneixeran ni veuran les cares, ja que compartiran els textos en un fòrum en línia.

A la valoració del textos, el jurat tindrà en compte la cohesió del relat, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris, la correcció lingüística, la participació al debat cooperatiu i el requisit bàsic que estipula que els relats han de passar a Rubí.

El concurs està organitzat en col·laboració amb Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals. Els guanyadors del certamen, que seran tots els coautors del millor relat, podran gaudir d’entrades dobles per al Teatre Municipal La Sala i del paquet prèmium de l’escola d’escriptura Laboratori de Lletres ─curs presencial de tres hores Imagina i escriu, llibreta d’exercicis d’escriptura creativa, una entrada per a una marató del Laboratori de Lletres i un 40% de descompte a qualsevol dels cursos d’escriptura de l’escola, ja siguin presencials o virtuals─. La resta de participants, però, també tindran premi: un paquet de cortesia d’aquest mateix centre ─una entrada per a una marató del Laboratori de Lletres i un 35% de descompte als cursos─, a més d’una subscripció durant un mes als continguts complets de la versió digital del diari Ara.

22è Concurs de punts de llibre
L’1 d’abril també s’obrirà el termini per participar el 22è Concurs de punts de llibre, que enguany arriba sota el lema A tot arreu couen faves i a casa, a calderades. Els participants hauran d’inspirar-se en aquest producte alimentari coincidint amb la commemoració de l’Any Internacional dels Llegums, declarat per l’ONU per crear consciència dels seus beneficis, promoure’n la producció i comerç, així com fomentar-ne nous usos.

El concurs s’estructura en quatre categories: de 5 a 7 anys (categoria A), de 8 a 9 anys (categoria B), de 10 a 13 anys (categoria C), i de 14 a 16 anys (categoria D). Els treballs es podran presentar fins al 21 de maig a la biblioteca i el lliurament de premis tindrà lloc el 8 de juny.

Els guanyadors rebran un lot de llibres i els seus treballs seran impresos i repartits entre els usuaris de l’equipament cultural. A més, tots els punts de llibres presentats s’exposaran en aquest edifici del 20 de juny al 5 de setembre.

Les bases del concurs es poden consultar al web municipal.