Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal acollirà dues jornades especials de donació de sang els dies 16 i 30 de desembre El Banc de Sang i Teixits proposa a la ciutadania “fer l’amic invisible de veritat” donant sang per ajudar les persones malaltes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Biblioteca Municipal acollirà dues jornades especials de donació de sang els dies 16 i 30 de desembre

El Banc de Sang i Teixits proposa a la ciutadania “fer l’amic invisible de veritat” donant sang per ajudar les persones malaltes

El Banc de Sang convida a fer un regal de veritat durant aquest Nadal (imatge: Banc de Sang i Teixits).
El Banc de Sang convida a fer un regal de veritat durant aquest Nadal (imatge: Banc de Sang i Teixits)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà dues campanyes especials de donació de sang els dies 16 i 30 de desembre, de 10 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. Sota el lema Donar sang és fer l’amic invisible de veritat, el Banc de Sang i Teixits proposa a la ciutadania fer un gest solidari que sigui el millor regal possible per a totes aquelles persones malaltes que ho necessiten.

S’estima que calen més d’un miler de donacions de sang cada dia per atendre les necessitats dels i de les pacients ingressats en clíniques i hospitals a Catalunya. La sang no es pot fabricar i l’única manera d’assegurar que tothom en disposarà és la donació altruista. Durant el mes de desembre, però, aquesta donació baixa pel canvi d’hàbits de la ciutadania: vacances, dies festius, celebracions de Nadal, etcètera.

Les jornades programades els dies 16 i 30 de desembre a Rubí pretenen contrarestar aquesta tendència. Les persones que hi vulguin participar poden reservar hora al web donarsang.gencat.cat o bé trucar al telèfon 93 557 35 66.

Coincidint amb la campanya de Nadal, al web del Banc de Sang i Teixits es pot trobar un calendari d’advent digital que inclou missatges d’agraïment de persones que han necessitat sang i curiositats al voltant de la donació.

     

Podem donar sang?

De forma general, pot donar qualsevol persona que tingui bona salut sempre que tingui entre 18 i 70 anys, pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, que no estigui embarassada. Les persones que mai hagin donat sang i dubtin si ho poden fer tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang (677 07 17 56), a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. També poden trucar al 93 557 35 66.

Pel que fa a les persones que hagin anat a l’estranger recentment, poden consultar prèviament al web www.donarsang.gencat.cat/viatges si hi ha cap impediment per donar sang.

Objectius de Desenvolupament sostenible