Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca acollirà quatre jornades de donació de sang entre els mesos d'abril i maig La propera campanya del Banc de Sang i Teixits a Rubí tindrà lloc el dimarts 6 d'abril amb l'objectiu de posar al dia les reserves després de les vacances de Setmana Santa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca acollirà quatre jornades de donació de sang entre els mesos d'abril i maig

La propera campanya del Banc de Sang i Teixits a Rubí tindrà lloc el dimarts 6 d'abril amb l'objectiu de posar al dia les reserves després de les vacances de Setmana Santa

Les donacions són especialment necessàries en l'actual situació de pandèmia (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les donacions són especialment necessàries en l'actual situació de pandèmia (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Banc de Sang i Teixits ha programat quatre noves jornades de donació de sang a l'espai Biblio Social, situat a la planta baixa de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. La primera tindrà lloc el proper dimarts 6 d'abril, just tornant de Setmana Santa, amb l'objectiu de recuperar les reserves de sang després d'un període de vacances en què les donacions acostumen a minvar però les necessitats es mantenen.

A banda d'aquesta jornada, hi haurà altres tres durant els mesos d'abril i maig. La següent serà el 20 d'abril i estarà dinamitzada per l'Escola Maristes. Les altres dues seran els dies 4 i 18 de maig. En tots els casos, l'horari de donació serà de 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h.

Com a mesura de seguretat per prevenir la COVID-19, cal reservar hora per participar a qualsevol de les campanyes organitzades pel Banc de Sang i Teixits. El tràmit es pot fer fàcilment a través de la pàgina web donarsang.gencat.cat. En aquests moments, ja hi ha 25 persones que s'han apuntat per donar sang el 6 d'abril però queden encara 71 places disponibles.

 

Donacions més necessàries que mai

El Banc de Sang i Teixits alerta que el desconfinament comarcal ha fet baixar les donacions de sang durant els últims dies. Des que es va flexibilitzar la mobilitat, el nombre de persones que s'han apuntat a donar sang ha anat baixant i es calcula que encara ho farà més en els propers dies.

Des de fa uns dies, la web donarsang.gencat.cat permet visualitzar, a temps real, l'estat de les reserves de donacions per als propers dies, de manera que la persona donant pot apuntar-se en els moments de més necessitat. Cada dia calen al voltant de 1.000 donacions per poder garantir el subministrament de components sanguinis a tots els pacients que ho requereixin.