Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ballada de les escoles pren la Rambla del Ferrocarril amb motiu del Dia Internacional de la Dansa 1.450 nens i nenes han ballat davant les seves famílies en un acte que ha culminat amb l’entrada del Ball de Gitanes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La ballada de les escoles pren la Rambla del Ferrocarril amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

1.450 nens i nenes han ballat davant les seves famílies en un acte que ha culminat amb l’entrada del Ball de Gitanes

La Rambla del Ferrocarril s’ha omplert de dansa (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La Rambla del Ferrocarril s’ha omplert de dansa (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’alumnat de 2n i 4t de primària de totes les escoles públiques de Rubí, a excepció del Centre d’Educació Especial de Ca n’ Oriol, i dels centres concertats Balmes, Regina Carmeli, Montserrat i Maristes han participat aquest dilluns a la tradicional ballada de les escoles amb motiu del Dia Internacional de la Dansa. L’acte, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha aplegat un gran nombre de famílies a la Rambla del Ferrocarril. “Sempre és un plaer celebrar el Dia Internacional de la Dansa venint a la Rambla del Ferrocarril a gaudir d’una petita part de tot allò que dins l’activitat de dansa fan les escoles de la ciutat. Són moltíssims nens i nenes que avui ens ofereixen que aquesta demostració”, ha dit l’alcaldessa Ana María Martínez. “No hi ha millor manera de celebrar el Dia Internacional dela Dansa que ballant”, ha conclòs.

La festa ha començat amb la Ballada de la Polca de Sant Esteve a càrrec dels monitors de l'Esbart i mestres de les escoles. Els dansaires de 2n han interpretat el Ball dels Cascavells de Cardona i La cançó de les mentides, mentre que els alumnes de 4t han ballat Les corrandes de Talló i el Ball de Bastons Rigodons. Com cada any, els nens i nenes han entrat i sortit de la Rambla del Ferrocarril ballant Les Gitanes.

Durant l’acte, s’ha fet lectura del missatge del Dia Internacional de la Dansa 2019, de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya que enguany ha triat un text del ballarí i coreògraf Cesc Gelabert. “Voldria reivindicar, davant de la resta de la societat, que es tingui en compte la dansa. Que els poders econòmics i polítics, el món de l'educació, els mitjans de comunicació, el públic i la societat en general la facin servir, que li donin importància, que la facin créixer. La dansa hauria d'estar molt més present en el nucli dur de l'educació, del treball i de la cultura”, diu el text.