Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Ballada de Gitanes al Carrer de la Festa Major es trasllada a l’Escardívol El canvi d’ubicació, proposat per l’Esbart Dansaire de Rubí, permetrà disposar de més espai per al públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Ballada de Gitanes al Carrer de la Festa Major es trasllada a l’Escardívol

El canvi d’ubicació, proposat per l’Esbart Dansaire de Rubí, permetrà disposar de més espai per al públic

Ballada de Gitanes al Carrer del 2014 (foto: Localpres).
Ballada de Gitanes al Carrer del 2014 (foto: Localpres)

La Ballada de Gitanes al Carrer, una de les propostes amb més èxit de la Festa Major, canviarà enguany d’ubicació. En la seva 33a edició, l’activitat impulsada per l’Esbart Dansaire de Rubí abandonarà la Rambla del Ferrocarril, el seu emplaçament habitual en els darrers vuit anys, per passar a fer-se a l’Escardívol.

El trasllat, proposat per la mateixa entitat, permetrà disposar d’una superfície aproximada de 3.000 metres quadrats on el públic podrà distribuir-se més còmodament. De retruc s’alliberarà la Rambla del Ferrocarril, un espai tradicionalment atapeït d’activitats els dissabtes de Festa Major.

La Ballada de Gitanes al Carrer tindrà lloc el 27 de juny. A les 19.30 h, les colles es trobaran precisament a la Rambla del Ferrocarril per iniciar el recorregut invers cap a l’Escardívol, passant pels carrers de Cal Príncep, Cervantes, Colom, Doctor Turró, Pere Esmendia, Doctor Maximí Fornés, plaça del Doctor Guardiet, carrer de Doctor Robert, Cadmo i Joaquim Blume. Aquest itinerari està pensat perquè l’entrada dels dansaires a l’Escardívol sigui atractiva des d’un punt de vista estètic, tal com ja ho era a la Rambla del Ferrocarril.

L’arribada al nou emplaçament està prevista al voltant de les 20 h, moment en què s’iniciarà la ballada amb tots els grups participants. Aquest horari, que s’ha pogut retardar gràcies al canvi d’espai, facilitarà que els dansaires actuïn amb el sol més baix i, per tant, amb una mica menys de calor.

Enguany hi ha prevista la participació de prop de 35 grups de dansaires, formats per un mínim de vuit parelles cadascun. La meitat d’aquestes colles seran membres de l’Escola de l’Esbart mentre que la resta estaran integrades per altres ciutadans. Els primers a entrar a l’Escardívol seran els infants de les escoles bressol, acompanyats dels seus pares i mares. A continuació faran acte de presència, per aquest ordre, els membres de l’Escola de l’Esbart, els grups de ciutadans i l’entitat convidada, que en aquest cas seran Els picapolls, el grup d’exdansaires de l’Esbart de Manresa.

La Ballada de Gitanes al Carrer se celebrarà després de diversos mesos d’assaig a diversos espais de la ciutat ─l’Espona, el pavelló del Col·legi Regina Carmeli i properament La Llana─.

“Danses d’ahir, danses de sempre”
Com és habitual, l’Esbart Dansaire de Rubí tindrà un altre moment d’especial protagonisme a la Festa Major: la ballada a l’amfiteatre del parc del Castell, que tindrà lloc el diumenge 28 de juny a les 22 h. Aquest any, l’entitat portarà a escena l’espectacle Danses d’ahir, danses de sempre, que tindrà com a moments destacats l’estrena d’una peça d’homenatge a Ovidi Montllor, coincidint amb la commemoració del 20è aniversari de la mort del poeta, i la tercera part del muntatge Dansa XXI.cat. Com no podia ser d’una altra manera, l’espectacle finalitzarà amb el Ball de Gitanes de Rubí.

Les entrades per aquesta activitat, al preu de 4 €, es podran adquirir al Punt d’Informació de la Festa Major, situat l’Antiga Estació, a partir del 18 de juny i a la taquilla de l’amfiteatre del parc del Castell una hora abans de l’inici de l’espectacle.

D’altra banda, l’Esbart estrenarà participació a la missa solemne de Sant Pere, el 29 de juny a les 12 h, amb el Ball d’homenatge i el Ball de l’Àliga de Rubí, que se sumaran a l’habitual dansa dels Gegants de la ciutat.