Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 5a Duatló de Rubí torna l’11 de març amb un canvi de modalitat per fomentar la participació rubinenca Les inscripcions es poden realitzar al web www.duatlorubi.com fins el proper 8 de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La 5a Duatló de Rubí torna l’11 de març amb un canvi de modalitat per fomentar la participació rubinenca

Les inscripcions es poden realitzar al web www.duatlorubi.com fins el proper 8 de març

Janer i López, durant la presentació de la 5a Duatló de Rubí.
Janer i López, durant la presentació de la 5a Duatló de Rubí

El proper 11 de març, Rubí acollirà la 5a Duatló de la ciutat. La prova, organitzada pel Club Natació Rubí amb el suport dels ajuntaments de Rubí i Sant Cugat i de la Federació Catalana de Triatló, enguany canvia de modalitat. Així, passa de la distància olímpica a la distància sprint amb l’objectiu de fomentar més la participació dels rubinencs i rubinenques.

El regidor d’Esports, Juan López, en el marc de la presentació de la 5a Duatló, ha destacat la important tasca que realitza el CN Rubí a l’hora d’organitzar la prova: “Estem molt orgullosos que s’hagi recuperat aquest esdeveniment i agraïm al Club Natació Rubí l’esforç que fa. És un plaer estar al costat del club en l’organització d’aquesta prova”.

Enguany, la duatló torna renovada després d’un parèntesi d’un any. El CN Rubí ha decidit reorientar la prova per fer-la més accessible al conjunt de la ciutadania de Rubí. Concretament, es passa de la modalitat de Duatló Olímpic de les anteriors edicions (10 km – 40 km – 5 km) a Duatló Sprint (5 km – 20 km – 2,5 km). Segons Aleix Janer, “els objectius d’aquest canvi han estat dos: fomentar la participació rubinenca, ja que és una prova de la ciutat, i apropar aquest esport a la gent de Rubí”. Per això també s’ha incorporat un servei de lloguer de bicicletes per tots aquells ciutadans que no en tinguin i vulguin fer la prova.

Característiques de la prova
La 5a Duatló de Rubí tindrà lloc el diumenge 11 de març, amb sortida i arribada des de la Rambla del Ferrocarril, on també hi haurà el box de les bicicletes. La prova, que figura en el calendari de la Federació Catalana de Triatló, enguany forma part de la Copa Catalana. 

La cursa s’iniciarà a les 10 h amb un recorregut que s’ha vist modificat arran del canvi de modalitat. Els participants, de les categories cadet, júnior, sub-23, absolut, veterans 1, veterans 2 i veterans 3, hauran de realitzar el següent itinerari:

  • 5 quilòmetres corrents: tant pel centre com per la zona del Vint-i-cinc de Setembre
  • 20 quilòmetres en bicicleta: per la C-1413 ─arribant només fins al Pinar─ i, com a novetat, per un tram del polígon industrial de Cova Solera
  • 2,5 quilòmetres corrents: barris del Vint-i-cinc de Setembre i de Les Torres

Els organitzadors esperen arribar enguany als 375 participants. De moment ja s’hi han apuntat 75 persones. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web www.duatlorubi.com fins dijous 8 de març.

Els participants rebran com a obsequi una samarreta tècnica i una bossa amb productes dels patrocinadors de la prova, a banda de l’avituallament. També es realitzaran diferents sorteigs d’ulleres esportives, rellotges, etc. entre els participants. I el grup de batucada Tronats del Tabal animarà la prova.