Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 5a Cursa solidària contra el càncer infantil del Col·legi Balmes tindrà lloc el 19 de maig Els diners que es recaptin amb aquesta activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, es lliuraran íntegrament a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La 5a Cursa solidària contra el càncer infantil del Col·legi Balmes tindrà lloc el 19 de maig

Els diners que es recaptin amb aquesta activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, es lliuraran íntegrament a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu

D’esquerra a dreta: César Obea, Ana María Martínez i Rosa Maria Solvas (foto: Ajuntament – Localpres.
D’esquerra a dreta: César Obea, Ana María Martínez i Rosa Maria Solvas (foto: Ajuntament – Localpres

El diumenge 19 de maig tindrà lloc la 5a Cursa solidària contra el càncer infantil que organitza el Col·legi Balmes i l’Associació de Mares i Pares (AMPA) del centre, amb la col·laboració de l’Ajuntament. L’activitat se celebrarà a les pistes d’atletisme de Can Rosés i els diners que es recaptin tant amb les inscripcions com amb els dorsals solidaris es destinaran a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

Enguany, la cursa porta per títol Camina, corre i balla contra el càncer infantil. I és que, amb el pas de les edicions, l’activitat ha anat sumant novetats. Aquest any, a banda de la cursa amb què va començar aquest projecte i de la master class de zumba que es va incorporar l’any passat, s’afegeix la possibilitat de fer el recorregut caminant. A més, al migdia s’ha organitzat una fideuada.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha tornat a evidenciar el suport del consistori en l’organització d’aquesta activitat, que té una triple vessant lúdica, esportiva i solidària. Martínez ha agraït la iniciativa de l’escola i “el temps i valors que dediquen a treballar qüestions tan importants com les causes solidàries”. I ha traslladat l’orgull de la ciutat envers aquesta proposta: “Sou un exemple [...], en una ciutat que diu i que demostra que és amiga de la infància i que tenim un reconeixement d’Unicef que volem merèixer-lo”.

La directora del Col·legi Balmes, Rosa Maria Solvas, ha assegurat que “la cursa solidària és una activitat que ja forma part de l’escola” i ha afegit que aquest tema també es treballa les classes, especialment a l’hora de tutoria i ètica. De fet, l’any passat l’escola va fer un pas més, convidant un grup d’alumnes a l’hora d’anar a l’Hospital Sant Joan de Déu a lliurar els diners recollits. “Va ser tota una experiència, que creiem que els fa ser més conscients de la realitat”. Després, aquests nens i nenes van explicar la seva vivència a la resta d’alumnes. Aquest any, novament, el lliurament de la recaptació es farà conjuntament amb un grup d’infants del centre.

Per últim, el president de l’AMPA, César Obea, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i de tots els patrocinadors. Segons Obea, “arribem a la 5a edició amb molta salut i amb moltes inscripcions. Aquest projecte, que el vam començar al Col·legi Balmes, crec que ara ja és un acte de tot Rubí”. El president de l’AMPA confia que l’activitat “torni a ser una festa de la solidaritat, de família i de valors i que puguem recaptar novament molts diners”.

A la primera edició de la cursa es van recaptar 2.200 euros per a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, una xifra que ha anat augmentant en les edicions posteriors: 3.000 euros a la 2a, 4.000 euros fa dos anys i 5.000 euros l’any passat ─entre els 4.00 que es van recaptar el dia de la cursa i els 1.000 que es van recollir a la xocolatada solidària─.

Una jornada solidària
L’activitat Camina, corre i balla contra el càncer infantil arrencarà a les 9.30 h amb un recorregut de 5 quilòmetres pels adults i a les 10.45 h tindrà lloc una master class de zumba. Les inscripcions per a aquestes dues activitats tenen un preu de 10 euros. A les 12 h s’han previst les curses infantils, amb inscripció gratuïta. I per acabar la jornada, cap a les 13.30 h es durà a terme una fideuada, amb un preu de 4 euros.

Per a poder participar a la cursa d’adults, a la master class de zumba i/o al dinar cal fer un ingrés al número de compte de La Caixa ES23 2100 5665 3801 0045 1879 i enviar un correu electrònic a l’adreça  indicant nom i cognoms i el concepte.

Paral·lelament, l’organització també posa a disposició de la ciutadania un dorsal solidari, pensat per aquelles persones que volen col·laborar amb aquesta iniciativa però que, en canvi, no volen córrer o ballar. L’ingrés, d’import lliure, s’ha de fer al mateix número de compte. El dia de la cursa es podrà recollir el dorsal “0” per lluir-lo durant la competició.