Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 3a Fira del vi de Rubí aconsegueix un nou èxit de participació L’esdeveniment creix sensiblement, amb més de 10.000 tiquets venuts i 8.500 tapes servides https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La 3a Fira del vi de Rubí aconsegueix un nou èxit de participació

L’esdeveniment creix sensiblement, amb més de 10.000 tiquets venuts i 8.500 tapes servides

Durant la Fira del vi, s’han pogut tastar els vins guardonats als darrers Premis Vinari (foto: Localpres).
Durant la Fira del vi, s’han pogut tastar els vins guardonats als darrers Premis Vinari (foto: Localpres)

La tercera edició de la Fira del vi de Rubí, que ha tingut lloc aquest cap de setmana al Celler, ha gaudit un any més d’una resposta massiva. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs i el Mercat Municipal, ha registrat un augment important de les consumicions, amb més de 10.000 tiquets venuts ─al voltant d’un miler per cada celler participant─ i més de 8.500 tapes servides pels paradistes del Mercat Municipal. Pel que fa a les copes oficials de la fira, s’han exhaurit els 2.000 exemplars d’aquest any i se n’han hagut de vendre de l’edició anterior per poder cobrir la demanda.

Per tercer any consecutiu, la Fira del vi ha permès tastar les millors referències de Catalunya, ja que els cellers participants eren alguns dels guardonats amb un or als Premis Vinari 2015. Entre aquests productors, hi havia el celler Clos de Peguera, que va obtenir el Gran Vinari d’Or amb el seu Vermell de Peguera. L’oferta de vins de qualitat s’ha completat amb refrescos i tapes elaborades per sis paradistes del Mercat Municipal.

Durant la inauguració de la fira, que va tenir lloc dissabte al migdia, l’alcaldessa, Ana María Martínez, va qualificar de “tot un un luxe” la possibilitat de tastar a Rubí els millors vins d’aquest any. En el seu discurs, la primera edil va recordar el passat vitivinícola de la ciutat, “quan Rubí era un municipi ple de vinyes pròpies i produïa el seu propi vi” i la singularitat del Celler, l’edifici que ha acollit un any més la fira: “Un Celler que com a Ajuntament hem recuperat per a la ciutat, amb la finalitat de poder obrir-lo a la població per a ús de tothom”. Martínez també va elogiar el caràcter participatiu d’activitats com aquesta, que “ens recorden que Rubí està més viu que mai, que la ciutat batega a un ritme incansable”.

De la seva banda, Joan Nebot, director de Vadevi.cat i dels Premis Vinari, va destacar el vincle ja s’ha consolidat entre els millors vins de Catalunya i la ciutat de Rubí, després que aquesta hagi acollit en tres ocasions el tast final dels Premis Vinari: “Aquesta fira és un viatge de tornada a casa [...]. Al tast final, en aquest celler, es van decidir quins vins tenien medalla [...] i avui aquests vins han tornat a Rubí, ara ja sí, amb les medalles penjades a l’ampolla. I així els rubinencs principalment, però també els visitants que es desplacin des d’altres indrets, tindran la primera oportunitat oberta al públic de tastar aquests vins”.

Una fira familiar
La 3a Fira del vi de Rubí ha ofert als visitants nombroses activitats. Els tasts de vins a càrrec de Vadevi.cat i de Bodegues Rosàs ─en aquest darrer cas en format de concurs─ han estat un dels principals atractius de la mostra i han registrat en tots els casos una participació molt bona. A més, s’han programat concerts ─a càrrec dels grups Username & The Passwords, Always drinking marching band, The killing hits i La Tota Blues Band i Muddy Wine─, espectacles d’animació i nombroses propostes adreçades al públic infantil, com ara un mural participatiu conduït per l’artista Toni Ortiz, una sessió de contacontes, i diversos jocs populars i tallers.

Imatges relacionades

Deu cellers han participat a la fira (foto: Localpres)
Deu cellers han participat a la fira (foto: Localpres)
Els millors cellers de l'any s'han donat cita a la fira (foto: Localpres)
Els millors cellers de l'any s'han donat cita a la fira (foto: Localpres)
Tast a cegues conduït per Bodegues Rosàs (foto: Localpres)
Tast a cegues conduït per Bodegues Rosàs (foto: Localpres)
Tast a càrrec de Vadevi.cat (foto: Localpres)
Tast a càrrec de Vadevi.cat (foto: Localpres)
L'alcaldessa i els regidors, brindant amb el director de Vadevi.cat (foto: Localpres)
L'alcaldessa i els regidors, brindant amb el director de Vadevi.cat (foto: Localpres)
Mural participatiu (foto: Localpres)
Mural participatiu (foto: Localpres)
Tapes elaborades pel Mercat (foto: Localpres)
Tapes elaborades pel Mercat (foto: Localpres)
Ambient a la Fira del vi (foto: Localpres)
Ambient a la Fira del vi (foto: Localpres)