Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 3a edició del Peacock Rubí Art Festival tornarà a reunir al Celler els millors artistes emergents Les persones interessades a participar en aquesta mostra col·lectiva d’art contemporani s’hi poden inscriure fins al 10 de maig https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La 3a edició del Peacock Rubí Art Festival tornarà a reunir al Celler els millors artistes emergents

Les persones interessades a participar en aquesta mostra col·lectiva d’art contemporani s’hi poden inscriure fins al 10 de maig

Part de l’equip organitzador del Peacock Rubí Art Festival, amb els regidors de Cultura i Joventut (foto: Localpres).
Part de l’equip organitzador del Peacock Rubí Art Festival, amb els regidors de Cultura i Joventut (foto: Localpres)

El Peacock Rubí Art Festival, impulsat per un grup de joves creadors de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament, tornarà al Celler del 15 de setembre a l’1 d’octubre amb un format renovat. En la seva tercera edició, la mostra col·lectiva d’art contemporani concentrarà en un únic cap de setmana el gruix de les activitats amb l’objectiu de facilitar al públic una programació contínua i variada.

Aquest és un festival que està consolidat, que mira de portes cap endins perquè la gent de Rubí vol consumir cultura feta a la ciutat però que també mira cap enfora, com ho demostra el fet que l’any passat ja hi teníem obres de caràcter internacional”, ha explicat el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez. També s’ha referit a la repercussió del Peacock la regidora de Joventut, Marta García: “Ens ajuda a fer visible el Celler i a tenir una oferta cultural jove produïda pels propis joves que, a més, permet la participació i crea identitat rubinenca”.

La 3a edició del Peacock Rubí Art Festival reunirà els millors artistes emergents de diferents disciplines amb l’objectiu de proporcionar-los visibilitat i un espai de diàleg i reflexió en l’àmbit de la cultura contemporània. El certamen consistirà en una exposició estàtica d’arts plàstiques i visuals que es podrà visitar a l’interior del Celler entre el 15 de setembre i l’1 d’octubre, i tot un seguit d’activitats al voltant de la música, la performance i l’audiovisual que es programaran del 15 al 17 de setembre. A més, es reeditaran propostes de dinamització com el Petit Peacock, pensat perquè els infants experimentin amb l’art, o la jornada de cloenda, que inclourà un vermut musical, un dinar popular i una jam session. La programació també inclourà una visita guiada a l’exposició a càrrec dels mateixos autors.

David Gozálvez, un dels organitzadors del festival, ha justificat la decisió d’aglutinar les activitats en un sol cap de setmana en comptes de distribuir-les en blocs temàtics: “Fent aquesta divisió temàtica quedava una mica aigualit el caràcter multidisciplinari del festival. D’aquesta manera, també l’oferta creixerà positivament perquè [...] el públic no serà tan selectiu, sinó que podrà descobrir que li agraden més coses que les que ha anat a veure”.

Convocatòria oberta
Les persones interessades a participar a la nova edició del Peacock Rubí Art Festival poden formalitzar la seva inscripció fins al 10 de maig a través de la pàgina web del festival. S’hi pot presentar qualsevol artista major de 18 anys a les següents categories: exposició, moda, música, performance i audiovisual.

Tot i que la convocatòria tot just s’ha obert, l’organització ja ha copsat l’interès de molts creadors per participar-hi. Segons ha argumentat Víctor Ramos, “el Peacock es comença a conèixer com a plataforma per difondre un nou art que s’està fent des d’un munt de corrents”.

Segons els seus impulsors, el festival aposta novament per un art “emergent, contemporani, transgressor i multidisciplinari” que interpel·li el públic i sigui “un reflex de la societat actual”.