Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 3a edició del Peacock Rubí Art Festival mostrarà les creacions de 52 artistes emergents Les activitats de la proposta de cultura contemporània es concentraran a El Celler entre el 15 i el 17 de setembre i l’exposició estàtica es podrà veure fins a l’1 d’octubre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La 3a edició del Peacock Rubí Art Festival mostrarà les creacions de 52 artistes emergents

Les activitats de la proposta de cultura contemporània es concentraran a El Celler entre el 15 i el 17 de setembre i l’exposició estàtica es podrà veure fins a l’1 d’octubre

L’alcaldessa, la regidora de Serveis a les Persones i el regidor de cultura amb David Gozálvez, Laia Oller i Víctor Ramos de l’organització del festival (foto: Localpres).
L’alcaldessa, la regidora de Serveis a les Persones i el regidor de cultura amb David Gozálvez, Laia Oller i Víctor Ramos de l’organització del festival (foto: Localpres)

El Peacock és el festival d’art contemporani, multidisciplinari, emergent i transgressor de la ciutat de Rubí. La proposta que va néixer fa tres anys de la iniciativa d’un grup de joves creadors de la ciutat arriba a la seva tercera edició plenament consolidada. El festival obrirà portes divendres 15 de setembre a El Celler i, com a novetat, concentrarà les activitats que proposen 28 artistes al voltant de la música, l’art performatiu i els audiovisuals fins diumenge 17 de setembre en un sol cap de setmana. L’exposició estàtica, en canvi, mostrarà les creacions de 24 artistes emergents fins a l’1 d’octubre a la sala de les Tines. Els organitzadors s’han mostrat “molt contents de com ha anat la convocatòria: ens hem adonat que la gent ja ens coneix i vol participar al Peacock i continuem descobrint artistes que fan coses noves a Rubí”, explica un dels organitzadors del festival, David Gozálvez.

L’alcaldessa Ana María Martínez, que ha volgut acompanyar els organitzadors a la presentació del festival, ha remarcat que el Peacock “és un esdeveniment que dona veu i protagonisme als joves, un grup d’edat molt important per nosaltres. El Peacock són joves actius i amb una proposta que ens permet cada any acostar l’art a tota la ciutadania”. Laia Oller, una altra de les persones que formen part de l’organització, ha detallat que el nou format oferirà “un cap de setmana on les activitats seran continues, acabarà una proposta i de seguida en començarà una altra de nova i així durant més de set hores ... La gent ha de venir preparada”.

El Peacock Rubí Art Festival és una mostra col·lectiva d'art contemporani que acull tot tipus de disciplines artístiques amb la voluntat de crear un diàleg entre artistes i públic i proporcionar un espai de reflexió i d'intercanvi d'idees i sensacions entre els participants i els assistents. Un dels seus principals objectius és apropar l’art a tota la població. Així, el Consell de la Gent Gran i el Consell dels Infants faran visites guiades a l’exposició i el festival consolida també el Petit Peacock, un espai dedicat especialment als nens i nenes. “Una Ciutat Amiga de la Infància com és Rubí, ha de tenir en compte la mirada dels nens i nenes a tots els esdeveniments que s’hi organitzen, tal com passa en aquest festival”, ha celebrat l’alcaldessa.

El programa complet del festival es pot consultar a  través del web del certamen.