Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 2a Jornada de Govern Obert aproparà les dades obertes als i les estudiants La cita, que tindrà lloc el 5 d’octubre, inclou una activitat complementària amb la participació d’estudiants d’instituts rubinencs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La 2a Jornada de Govern Obert aproparà les dades obertes als i les estudiants

La cita, que tindrà lloc el 5 d’octubre, inclou una activitat complementària amb la participació d’estudiants d’instituts rubinencs

La jornada tindrà lloc el 5 d'octubre (Foto: Ajuntament de Rubí).
La jornada tindrà lloc el 5 d'octubre (Foto: Ajuntament de Rubí)

La segona edició de la Jornada de Govern Obert tindrà lloc el 5 d’octubre a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de 17 a 18.30 h. Aquesta edició segueix la línia de treball encetada l’any passat i és apropar les eines de govern obert a la ciutadania. Si bé la primera edició va fer un recorregut per les diferents plataformes que ofereix l’Ajuntament de Rubí en matèria de govern obert, aquesta edició tindrà com a fil conductor les dades obertes i la formació.

Amb el títol #Dadesobertes i formació, les diferents intervencions tractaran les dades obertes de l’Ajuntament de Rubí (i altres administracions) i quina utilitat poden tenir de cara a centres educatius. Per part de l’Ajuntament de Rubí, personal tècnic del Servei d’Informàtica i de la Unitat de Govern Obert explicaran com són i d’on sorgeixen les dades obertes que ofereix el consistori, i com accedir-hi. També assistirà la Cap de Dades Obertes de la Secretaria de Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, Xesca Serra Cursach, que explicarà el programa OpenCohesionSchool per a instituts de secundària. Finalment es comptarà amb la participació de la periodista i experta en visualització de dades i cofundadora d’Storydata, Eli Vivas, que ajudarà a entendre les utilitats que els centres educatius poden trobar en les dades obertes.

La 2a Jornada de Govern Obert es complementa amb una gimcana de dades que realitzaran alumnes de 1r i 2n de batxillerat el mateix dia 5 al matí. Es tracta d’una activitat on els i les participants han de resoldre un plantejament fent ús del portal de dades obertes de l’Ajuntament. Els i les estudiants que hi prenguin part estaran acompanyats per personal del Servei d’Informàtica municipals que els guiaran a través de la cerca de dades. Aquesta proposta anirà seguida d’una sessió amb una experta en visualitzacions de dades, Eli Vivas, d’Storydata, que ensenyarà de forma pràctica als alumnes com fer mapes, gràfiques o qualsevol altre visualització partint de les dades obtingudes. Aquesta activitat s’enregistrarà i passarà a formar part dels materials didàctics dels instituts rubinencs, que podran replicar la gimcana i la classe de visualització durant el curs.

Per assistir a la jornada, cal fer inscripció prèvia a través del correu transparencia@ajrubi.cat. També es podrà seguir la trobada pel canal de Youtube de l’Ajuntament, a partir de les 17 h.

Objectius de Desenvolupament sostenible