Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 2a Cursa de la Dona tenyeix de rosa els carrers de la ciutat Aquest diumenge, al voltant de 1.600 persones de diferents edats i gèneres s’han sumat a aquesta activitat popular, que reivindica l’esport femení alhora que té un component solidari https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La 2a Cursa de la Dona tenyeix de rosa els carrers de la ciutat

Aquest diumenge, al voltant de 1.600 persones de diferents edats i gèneres s’han sumat a aquesta activitat popular, que reivindica l’esport femení alhora que té un component solidari

Els i les participants han obert i tancat la cursa a la rambla del Ferrocarril (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Els i les participants han obert i tancat la cursa a la rambla del Ferrocarril (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La segona edició de la Cursa de la Dona de Rubí, celebrada aquest diumenge, ha estat un èxit de participació. L’activitat ha sumat 1.636 inscripcions de persones de diferents edats i gèneres, que han tenyit de rosa els 3.600 metres de recorregut urbà.

La Cursa de la Dona és una activitat no competitiva: no hi ha classificació ni premis per als millors, sinó que es prioritza la participació de tot tipus de gent que vulgui donar suport a la promoció de l’esport femení i a uns hàbits de vida saludables. Després d’una primera edició vinculada al Cros Escolar, la proposta canviava enguany d’emplaçament i, en comptes de fer-se al parc de Ca n’Oriol, es traslladava als carrers de Rubí, amb sortida i arribada a la rambla del Ferrocarril. “Aquesta nova ubicació ens ha ajudat a donar més visibilitat a l’activitat i, sens dubte, ha repercutit en la gran participació que hem registrat”, ha destacat l’alcaldessa, Ana María Martínez Marínez.

Totes les persones participants a la Cursa de la Dona han estat obsequiades amb una samarreta amb el lema Campiones.

    

Una cursa solidària

En el moment de fer la inscripció, les persones participants tenien l’opció de fer una donació a l’entitat Oncolliga, que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i les seves famílies, i que també fa activitats de sensibilització, divulgació i prevenció al voltant d’aquesta malaltia. Sumant les aportacions en línia i aquelles que s’han fet al lloc de l’activitat, la recaptació solidària ha ascendit a 5.100 euros.

L’alcaldessa ha celebrat que “hem convertit aquest dia en una jornada festiva a favor de l'esport femení, la salut i la solidaritat. Agraïm a la ciutadania l’alta participació". Martínez també ha destacat la implicació d’entitats, empreses i altres col·lectius. La Cursa de la Dona és una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí que enguany ha comptat amb la col·laboració de la Unió Atlètica Rubí (UAR), el Club Natació Rubí (CNR), Duet Rubí, Oncolliga, l’Associació Comerç Rubí, l’Associació Autònoms de Rubí Fem Pinya, i el suport d'Integral del Ascensor. L’activitat també ha estat possible gràcies al treball de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i dels integrants de Cowboys Motos Custom, que han donat suport en la logística de la cursa.

Un cop assolit el temps màxim per finalitzat el recorregut, la jornada esportiva ha continuat amb algunes activitats dirigides a la rambla del Ferrocarril.

Objectius de Desenvolupament sostenible