Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ‘Memòria Viva’ es queda a casa La proposta intergeneracional continuarà en marxa en format vídeo a través del web municipal, malgrat el confinament de la gent gran https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La ‘Memòria Viva’ es queda a casa

La proposta intergeneracional continuarà en marxa en format vídeo a través del web municipal, malgrat el confinament de la gent gran

Careta  del primer vídeo (Ajuntament de Rubí).
Careta del primer vídeo (Ajuntament de Rubí)

Les persones grans que participen enguany al programa d’intercanvi intergeneracional ‘Memòria Viva’ mantindran en marxa el projecte malgrat el confinament a través de petits vídeos. Els enregistraments es podran consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Rubí, a l'apartat Rubí es queda a casa, i a les xarxes socials municipals.

La proposta ‘Memòria Viva’ es desenvolupa des del Servei de Gent Gran Activa en col·laboració amb el Museu Municipal Castell. És una iniciativa que vol potenciar la participació, la relació i la formació permanent de la gent gran, els infants i els joves del municipi en el marc social i cultural de la ciutat, així com reduir el nivell de fragmentació social per edats i col·lectius diferenciats. En el marc d’aquest programa, diferents grups de gent gran que han viscut episodis vitals importants, com ara el franquisme, el protagonisme de les dones a la indústria o el procés migratori, comparteixen les seves experiències amb infants i joves dels municipis.

Mentre duri l’estat d’alarma i la gent gran no pugui entrar en contacte físic amb els joves, les persones participants han acordat mantenir la ‘Memòria viva’ des de casa amb càpsules en vídeo cada dues setmanes per fer arribar a infants i joves i a la ciutadania en general curiositats sobre el passat de Rubí i d’altres esdeveniments històrics. El primer enregistrament, a càrrec de Miquel Raso sobre el carbó a Rubí,  ja es pot consultar al web municipal i al canal de YouTube de l'Ajuntament. Els avis i àvies han enregistrat els vídeos des de casa, amb els seus propis mitjans tècnics.