Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 161a edició de les Festes de Sant Antoni Abat se celebrarà del 24 al 26 de gener Genets i carros desfilaran pels carrers de Rubí en el marc de la gran rua dels Tres Tombs, que tindrà lloc el diumenge dia 26 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La 161a edició de les Festes de Sant Antoni Abat se celebrarà del 24 al 26 de gener

Genets i carros desfilaran pels carrers de Rubí en el marc de la gran rua dels Tres Tombs, que tindrà lloc el diumenge dia 26

Els cavalls són la gran atracció de les festes (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Els cavalls són la gran atracció de les festes (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí es prepara per tornar a viure una de les seves festes populars més participatives: Sant Antoni Abat. La 161a edició d’aquesta celebració, organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament de Rubí i la Federació Catalana dels Tres Tombs, tindrà lloc del 24 al 26 de gener.

La festa arrencarà el divendres 24 a les 20 h amb la tradicional eucaristia en honor del sant a la parròquia de Sant Pere.

L’endemà, els actes s’encetaran a les 8.45 h a la plaça de Pere Aguilera amb la plantada de la bandera, el llançament de morterets i la traca d’inici. A la tarda, a les 18 h, tindrà lloc una concentració a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet, on el president de la Societat de Sant Antoni Abat, Manel Bamala, el banderer  Francisco López Velasco i els cordonistes Jorge Gómez Fabre i Carmen-Cristina Gherman donaran la benvinguda als assistents. Seguidament s’iniciarà una cercavila que passarà per alguns carrers del centre de la ciutat i que finalitzarà a l’Ajuntament. Allà, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la resta d’autoritats rebran els membres de l’entitat. 

El ball de Sant Antoni se celebrarà a les 22.45 h a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet i comptarà amb l'ambientació musical de l’Orquestra Montgrins.

Diumenge al matí, a partir de les 7.30 h, tindrà lloc l’esmorzar del traginer a les instal·lacions del Club Petanca Les Torres. A les 10 h, s’iniciarà la cercavila per diferents carrers de la ciutat, passant per la cases pairals de les famílies Gómez, Rizo i Bamala.

Posteriorment, a les 12.30 h, començarà l’esperada rua dels Tres Tombs des del passeig de Les Torres, amb la participació dels davanters d’honor, l’Associació Musical Ciutat de les Roses, l’Agrupació Musical de Sant Feliu, la Banda de Cornetes i Tambors de Can Ros de Cabrera, la Banda Triangle de Sants i la Banda Verge de la Misericòrdia de Reus. A les 13.30 h es durà a terme la benedicció dels Tres Tombs a la plaça de Catalunya i, tot seguit, la rua acabarà al carrer Maximí Fornés.

Les activitats finalitzaran amb l’actuació del grup d’havaneres Son de l’Havana, que tindrà lloc a partir de les 19 h a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet. 

Rubí, referent dels Tres Tombs
El passat mes de maig, Rubí va exercir d’amfitriona de la 22a Trobada Nacional dels Tres Tombs, organitzada per la Federació Catalana dels Tres Tombs. Representants de 52 municipis catalans s’hi van donar cita al maig per celebrar aquest gran esdeveniment tradicional, que va tenir com a moment més multitudinari la rua de diumenge, amb la participació d’un centenar de carros i carruatges, al voltant de 400 cavalls, egües i mules, i prop de 500 traginers i tragineres.

A data d’avui, encara no està tancat el nombre de participants en aquesta nova edició de les Festes de Sant Antoni però es calcula que s’hi donaran cita al voltant de 200 cavalls.