Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 12a Nocturna reivindicarà l’ús públic dels terrenys del camp de golf de Can Sant Joan L’Ajuntament, que dona suport a la iniciativa del Centre Excursionista de Rubí (CER) i Rubí d’Arrel, manté converses amb l'Institut Català del Sòl per tal que la caminada pugui passar per la instal·lació esportiva actualment en desús https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La 12a Nocturna reivindicarà l’ús públic dels terrenys del camp de golf de Can Sant Joan

L’Ajuntament, que dona suport a la iniciativa del Centre Excursionista de Rubí (CER) i Rubí d’Arrel, manté converses amb l'Institut Català del Sòl per tal que la caminada pugui passar per la instal·lació esportiva actualment en desús

Els regidors de cultura i esports amb els organitzadors de La Nocturna (foto: Ajuntament de Rubí).
Els regidors de cultura i esports amb els organitzadors de La Nocturna (foto: Ajuntament de Rubí)

La 12a Caminada Nocturna de Rubí tindrà lloc el pròxim dissabte 5 d’octubre amb sortida i arribada al pati de l’Escola Teresa Altet. "Quan vam començar l'any 2008 ens pensàvem que seria una cosa d'un any, i ja en portem 12. La Nocturna s’ha convertit en una de les caminades de nit que més edicions ha celebrat a Catalunya, per darrere de les de Calldetenes i Sant Vicenç dels Horts (28), Les Franqueses (27), La Bisbal de l'Empordà (17) o El Figaró (13)”, diu Jordi Simó Boladeras, de Rubí d’Arrel. Aquest any, l’itinerari surt de la franja de llevant del terme municipal de Rubí i s’endinsa a Sant Cugat del Vallès, passant pel camp de golf de Can Sant Joan.

El camp de golf de Can Sant Joan es va inaugurar el 1994 i va ser el primer camp de golf públic de Catalunya. L'abril de 2018 va ser clausurat per ordre judicial. Des de llavors, la Federació Catalana de Golf, que té els drets d'explotació del camp fins al 2064, busca un inversor que es pugui fer càrrec de les instal·lacions. Abans de l’estiu, l'Ajuntament de Rubí va iniciar converses amb l'Institut Català del Sòl (INCASOL), actual propietari dels terrenys, amb la voluntat de recuperar aquest espai per a la ciutadania i transformar-lo en un parc que doni servei a Rubí i Sant Cugat. “Estem fent tot el possible per tal que la caminada pugui passar per l’antic camp de golf, creiem que aquesta també és una manera de revitalitzar la demanda de Rubí i Sant Cugat per transformar aquests terrenys en un parc periurbà”, ha explicat el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón. El recorregut d’aquesta 12a edició de la prova porta per títol “De Ca n’Oriol a Can Camps pel coll de Penjallops” i té dues opcions, una de 6.200 metres i una altra de 10.600 metres, per adaptar-lo a totes les edats i condicions físiques. La caminada s’aturarà a 7 punts d’interès: el Camí de Can Tiraïres, el Camí antic de Sabadell, la  Masia de Can Camps, el Camí dels Monjos, el Torrent de Can Barata, el Coll de Penjallops i la Font de Can Tiraïres. “Volem felicitar a les entitats que fan possible aquesta activitat multitudinària que ens mostra, a través d’aquests punts d’interès, que Rubí té molt a explicar”, ha conclòs Rodríguez. Precisament el fet d’incloure punts d’interès natural i patrimonial en el recorregut és una de les singularitats de la Nocturna de Rubí juntament amb el fet de tancar la prova amb una festa musical, enguany a càrrec del col·lectiu La Sonik i Rubí Musical S. XXI, i de canviar l’itinerari cada edició.

Les inscripcions d’aquesta edició es faran exclusivament a través de la pàgina web del Centre Excursionista de Rubí (www.rubicer.cat), amb pagament instantani,  entre el 16 i el 27 de setembre, o fins que s'acabin les 1.200 places previstes. Les persones inscrites hauran de recollir el dorsal, el mapa del recorregut i el reglament de l'activitat al Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals (CRAC), situat al c/ Sant Joan 1, entre el 30 de setembre i el 2 d’octubre. Les quotes en obert són de 6 € per als adults i de 3 € per als menors de 14 anys. Un euro de cada inscripció es destinarà a un projecte solidari. “Des de la regidoria d’esports hem de felicitar l’organització perquè darrere de la caminada hi ha molta feina de molta gent. Com a Ajuntament n’estem orgullosos i agraïts”, ha afegit el regidor d’Esports Juan López Nuñez.

La Nocturna compta amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, el Mercat Municipal, Ràdio Rubí, Alba Xarcuteries, Condis Can Fatjó, Rubigraf, Diari de Rubí i Rubitv.cat. Hi col·laboren una desena d’entitats locals.